Diesel eller bensin?

Dette reiser spørsmålet, ikke en person, fordi på en skala sammenligner vi diesel, som er noen ganger enda dyrere med 20% når du kjøper, kostnadene for vedlikehold sin.

Den grunnleggende forskjellen i valg av bilen skal være en årlig prosess, hvis vi gjør, til 15 tusen km fra økonomisk synspunkt, til tross for billigere olje, vil vi ikke ha inntjening og sparing. Over denne grensen lønnsomheten av diesel øker.
Det er verdt å nevne om operasjonen fordi tjenesten koster, beregnet i testen Auto Verden er dyrere i forhold til "benzynowca" med ca 30-40%, krever diesel mer vedlikehold, enheter utstyrt med en direkte utløsning, common rail, er ekstremt følsomme, kvaliteten på drivstoff og fyllestasjon for sekundær vanning kan resultere i innsprøytningssystemet, utskifting eller fornyelse av injeksjon, hvor kostnaden kan være så mye som 4-5000 km. Motet!
Der han hadde noen biler med dieselmotorer, er jeg sikker på sin store fordel er fleksibiliteten og dreiemoment som gjør føle det. "Pushing stolen"
Som for bensin, sikkert billigere å bruke sugemotor modeller, fordi vi ikke blir utsatt for problemene forbundet med turbin, skitt osv. intercooler bensinmotorer er definitivt roligere på dieselmotorer, selv den nyeste generasjonen. Men til tross for lavere pris på service, ser vi forskjellen når du fyller bensin på bilen (ca 20% forskjell i pris), men som demonstrert av enda noen Alfa Romeo-modeller, kan gassen være mer for diesel beredskap, gir jeg det som en kuriositet.

engelsk - spacer - en mulighet?

For flere år, populært engelskmann er de beste muligheter til å kjøpe, insistere på zapupie, og hva så?!
Bare gå til ebay.com søk etter et tilbud fra England og, for eksempel Renault Laguna II av 2002-kostnadene i gjennomsnitt ca 900-1200 pounds til dollar i gjennomsnitt ca 5000 PLN hvorvidt dette er en mulighet til å vedta det europeiske gjennomsnittet på 15 000 PLN?
Ved første øyekast ser det ut til at ja, men bare ved første øyekast.
RHD biler i Polen, for eksempel, fremdeles ikke registrerer, men med informasjon som kommer fra EU-kommisjonen i oktober 2010 viser at Polen vil bli tvunget til å endre loven, når? Ennå ikke kjent, og er avhengig av trykket i komiteen.
Inntil da, å legalisere auto rattet ikke er nok til å oversette til andre siden, snu pedalene, og sette den nye strykejern ledelse, selv om disse operasjonene ikke lenger virker ganske dyrt.
Og hva er de andre elementene?
Skifte frontlykter og elektrisk (eller angi at lysstrålen), utskifting av vindusvisker mekanismen, ofte endringer av air condition og brems modeller rettet primært for det engelske markedet - erstatning skott vegg. Er det verdt det?
Avhengig av behandlingen kostnadene starter på fire tusen og ender i 10-12000. spesielt utelate beregningen av workshopen "Mr. Mordekai", som de gjør med 1/3 billigere, men styrt av fornuft og sikkerhet, slike workshops sletting fra kartet.
Enkel ombygging av bilen: Opel Movano (Master) og de fleste modellene fra utvalget av Opel, Renault Laguna, VW Passat B5, Land Rover.
Vanskelig: Mazda 6 på grunn av kostnadene, Toyota Avensis på grunn av problemer med elektronikk, Honda Civic, Accord
Vi må tenke på mening og problemene med denne anledningen, lille, noe som vil gi oss en fast garanti for tjenesten, og kostnadene ved behandling og så telles på de delene som brukes, vanligvis med en bilulykke, ville han gi ASO åttetusen for det samme dashbordet med puter !

Diagnose av biler på tomten

På nettsteder med annonser bilindustri ganske nylig trend for oppføringer: "Jeg tillater diagnose av bilen i tjeneste"
Forresten, ville være absurd hvis noen skrev at ikke enig, du?

Diagnose i en bedre tjeneste tar vanligvis ca 40 minutter og dekker de viktigste komponentene i suspensjon, motor og test maskinen ved å oppgi ECU.
Er det verdt det!
Den autoriserte tjenesten er en kostnad på ca 300-400 PLN brutto, mindre steder vanligvis 150-200 PLN under denne testen fokuserer på de viktigste spørsmålene knyttet til mekanikken i bilen, noen ganger for blacharskim, men ikke alltid.
Kostnaden for en slik verdivurdering skal bæres av fremtiden kjøperen, en gang i wieli, mange år, møtte jeg med en sak hvor innkallingen ble skrevet, at selger ikke har noe å skjule og dekke kostnadene ved kontrollen selv, det faktum at bilen var 25 000 km med sykling!
Vanligvis ingen tar tjenesten til hverandre (selger), kan kjøperne være fordi 10 og ikke vil passe alle noe annet.
I tilfelle av biler billigere, kan mindre komplisert, og når vi har lite kunnskap om en slik diagnose være unødvendig, spesielt for auto og 2002, hvor bil datamaskiner ikke var kraftige og ikke veldig mye man kan lære av dem.
Vær oppmerksom på at tjenesten gjør bare de grunnleggende tingene mekanisk, ikke fokusere på den juridiske statusen av bilen, hjelp med KS ble skrevet avtale, eller til og med enkle elementer som å sjekke originalitet av vinduene.

stansing tall

Vakker sikre at selgeren solgte bilen på, er det standard, men lurte på om noen på den juridiske aspektet!
Mange biler som selges i markedet, nærmer fra tyveri eller ulykke som noen trengte et papir er på markedet.
Vanligvis disse bilene er ikke forskjellig fra den vanlige lovlig.
I nyere biler har prosedyren er litt vanskelig, har en stor del festet nameplates på innlegget "B" (i midten), eller i tillegg til pit, og besatt med tall i motorrommet er vanligvis mindre iøynefallende sted.
Som kan sees omarbeide disse tingene er nesten umulig, men det er ingen mangel på nasjonale eksperter.
Før leting vår, må vi spørre oss selv i tjenesten, eller merke, eller bare gjennom google, der bilen ble vurdert av en indikasjon på at når kompetanse rettet mot bestemte steder.
Vår bekymring bør heve den minste detalj, og en mangel på aluminium klistremerker på innlegget, heller, som også ofte sett, fjerning av den nominelle antall pit-området. La oss ikke bli lurt av forsikringer om at denne modellen det er, og dette hullet i antall var alltid der.

Men den største bekymringen bør være en årsak forstyrrelser i lokale hjemme plate, eller ligger på grensen av bilen, eller gravert på et element i motorrommet. Enhver sveis, slått på elementet burde diskvalifisere nær bilen, hvordan man skal håndtere det!
En god metode er å gi bilen VIN nummeret på området, og deretter kan man få til noe som er tildelt en bestemt versjon av hva år eller hva farge - dersom opplysningene er bekreftet, bør vi ikke fortvil!

Auto Gass

De siste årene tilhører LPG (i mindre grad CNG), kunngjøringer av disse bilene er foten, vanligvis er dette biler med høyere kilometerstand, på grunn av økonomien som i enkel matematikk å dele kostnadene straff på to i forhold til PB.
Hva ledet valget av en slik modell?

1,2,3,4 Hver generasjon bringer noe nytt, men hver gjør antagelsen om at den innledende fasen må forberede seg på de mange forskrifter, innstilling av gass, ta den med til en bestemt motor, noen ganger må det bak og kjøpe en bil med gass telling at alle mangler er eliminert under operasjonen, den forrige eieren.
Pris på en brukt bil med gass, er det sikkert er mye lavere enn vi ville ha til å kjøpe en tilsvarende bil og montere anlegget.
Gjerne la til side alle modellene som har drevet over 250 tusen. km, og de fleste av disse kilometer ble beseiret på gassen, har det lenge vært kjent at disse bilene er utslitt motor sammenliknet med de uten gass.
På den annen side, hvis vi kjøper fra noen en bil med kjørelengde 20 000 km med gass, bør gi oss mat for tenkte "hvorfor investere ekstra penger, og selger nå?"
Ett svar kan være at noen biler er som små barn at enkelte ting aldri vil like (som fiskeolje), ville dette eksempelet være 1,2 16V Renault, hadde ennå ikke møtt at ingen hadde noen problemer med det etter grunnleggelsen av gassen .

En sjåfør i ung alder

spiller litt av en detektiv, men jeg ønsker å presentere som fullføre alle situasjoner, bør vi ta hensyn til.
I dette innlegget vil jeg fokusere på alder selgeren (selvfølgelig kan vi ikke falle inn i paranoid, men ...)
Alt er normalt, når en ung medlem selger oss biler som Peugeot 206 1.4, men når vi må kjøpe en Ford Focus RS, Alfa GTA eller annen av de modellene stille dysponujących makt over 150 hk, må du seriøst vurdere hvordan den forrige eieren brukte den som en grunn for en person kjøper en bil i denne alderen med slik kraft. La oss håpe ikke konkurrerte i KJS-egget og amatør racing!
Her må man følge litt psykologi, jeg vil aldri glemme da jeg skulle kjøpe og selge ATV i presentasjonen, viste han meg hvordan du enkelt kjøre det på to hjul og spinning "smultringer" ønsker minst disse menneskene!
Selgere som regel aldri sier eksplisitt hva og hvordan, men noen ganger er det lett for noen ide, stille spørsmål som "hvordan kan akselerere", og "hva er dens hastighet"
Du vil da finne mange interessante ting .. oh mange ...

Hva bil for en nybegynner sjåfør?

Den lenge etterlengtede øyeblikket og ordene "Du bestått" hvis ikke hver enkelt av oss husker det, så er det verdt å tenke på å kjøpe sin første bil (så lenge budsjettet vårt tillater det)
Spesielt vil jeg vurdere dette spørsmålet i detalj og modellert på de generelle modeller av biler og deres dimensjoner, bevisst ignorerer den økonomiske verdien for å uttrykke dette som et diagram.

Ditt første kjøp skal gjøres nøye og slett ikke meg selv, fordi jeg ikke tror at i en alder av "tretten år" vil vi ha ekspert kunnskap om biler.
På hvilke parametere for å vurdere?
Først av alt størrelse - Jeg anbefaler en bil med segmentet "B", slik som å kjøre rundt i byen og parkering var ikke noe stress for oss og utførte manøvrer var forutsigbare, og vi kan "føle bilen."
Anbefal til motorenheten 1.2/1.4, første på grunn av hjulene (selv om 23km pjokk kunne skade deg selv), og derfor å spare på forsikring. God sikt er svært viktig for nye drivere, så jeg anbefaler den beste kombikupé å sikkerhetskopiere bilen var ikke altfor lenge (sedan, stasjonsvogn) er bra hvis den hadde, selv om en driver airbag og bilbelte beltestrammere og var skadefri, som en advarsel, men mange unge mennesker er den såkalte. risikogruppe, fordi forårsaker flest ulykker, er det best å ikke sjekke på denne måten, bilen er andre gang (bank i bordet), en annen side til dette var den beste 3 dørs bil - den mest passende for en ung sjåfør, anbefaler jeg å installere parkering sensorer.
Valget vil sannsynligvis ikke være lett heller i området 2-5 eller 30-50000 tusen! Vi fokuserer hovedsakelig på sikkerhet og andre spørsmål kan være sekundære!

Hvordan sjekke bilulykke?

Hvor mange biler, så mange eksperter, alle har en mening og alle tenker forskjellig, og hvis de kombinerer sin erfaring og å samle på ett på ett sted?
Det er vanlig å se bilen i gang, må vi alltid være på vakt og justert for det verste, den beste måten ikke å bedra din intuisjon og å avstå fra en grundig undersøkelse.
Først du vanligvis ser på ut fra utsiden, eller på noen elementer ikke litt annen nyanse enn den andre, men det finnes unntak som for eksempel Renault Meganie, eller Peugeot 307, som har plast fendere og plast skyggen er alltid en 1 tonn vil variere.
Skupiłbym hovedsakelig på elementene i erstatning, fordi elementer som fender bare vil selv om noen er en ekspert prøve å tone ned.

Det er også verdt en titt i bagasjerommet, men ikke for å sjekke om det er orden, og heve stammen kupé og se nøye, er det ingen uvanlige tegn på sveising og maling på forskjellige steder, om noen, kan selvsagt bety at bilen var på færre eller flere kollisjoner.
Den neste fasen er innsikt i masken, ville jeg trekke spesiell oppmerksomhet til stringere.
Podłożnic er festet til front og i tilfelle av en ulykke, disse elementene er mest sårbare for skader, ofte trukket, naprostowane er vanskelig å vurdere, men alle profesjonelle vet hva du skal se etter. La meg forklare.
Hver Stringer er en pre-bevart, og monteringsskruen ferniss fabrikkforseglet, bare se og se hvordan de ser ut skruer, eller bare ta på den for å se om de er tegn på løsning.

Hva om vi ikke har måleren med deg?
Selv om vi ikke ser forskjell på fargen på tilstøtende elementer, vil du kanskje se nærmere, er strukturen i malingfabrikken nesten perfekt glatt, mens den sekundære belegg måtte bringe under mikroskop, har en ujevn utseende, fortykket, og berøre det kan føles.
Litt vanskeligere tilfelle er brettet, men også et trenet øye kan se det, til tross for gjentatt sliping overflaten er litt ru.
Tenk også kan sel merke rester av maling på dem.

Auto Brann

Ingen tviler på dette er en annen "mulighet" etter flommen biler osv., men i dette tilfellet vil jeg være mye mer radikal. Uansett hva det var ikke en del av bilen, diskvalifiserer ham i mine øyne i alle henseende.
Så ille, hvis brenning være en av de linje utskiftbare enheter, dører, panser, luke, men det er ekstremt sjelden.
De vanligste årsakene til branner er kortslutninger i motorrommet og rundt dashbordet at det ikke ville skyte, sikkert antall elementer som vil brenne vil være enorm, fra den viktigste som ledningsnett som er vanskelig å spille, og etterbehandling av metall opaleniu kjøretøy ( konstruksjon)
Når brenningen blir en av de ikke-flyttbare metalldeler, ikke nok til å male det fordi det er mulig, svekker sin struktur ved høy temperatur drift svekker den og gjør det gjenvinne sin opprinnelige form.

For noen år siden var ganske berømt samozapłony i biler Peugeot 307, hvor han gjennomgikk en svikt i ABS sensorer, ble disse bilene brent levende i en reell makt, og kjøpte praksis i sine hjem mekanikk, fordi en svært stor del fra å nå tilbake til annenhåndsmarkedet.


Det er mange måter å fastslå feilen i bilen, at du er interessert, kan du aldri skjule slike tegn, for eksempel gjennom unormalt fortykket kabler, skyggelegging, noen elementer av plastisk deformasjon, eller i mange tilfeller vil lukten forråde oss hva som skjedde med bilen!

Auto etter haglstorm

Kanskje det utrolig, men etter en av de siste gradobić, innrømmet mange forsikringsselskaper anken og skaden totalt!
Ot alt avhenger av hva elementene i denne anomalien har vært været, så ille, hvis det er en maske, fender, eller til og med glass.
De største problemene oppstår hvis belegget er skadet taket, som om ikke ser, det mest sårbare for dette fenomenet.

De fleste verksteder vil fokusere på patching taket med en murskje og maling w / elementet, og skyggelegging til fargen fungerer i samarbeid med andre elementer. Og så hva?
Selv om taket er deformert stivere, er så kitt ikke langlivede fenomen, og etter tid kan begynne å knekke, og kostnadene ved fylling og belegg operasjoner vil også være lav.

Mange bedrifter foreslår utskifting av taket. Ja, ja, vel du hørt taket erstatning, så ille hvis bilen har en klar sammenheng, og når de er sel som ikke kan kuttes for å demontere styret og ta hensyn til svekkelse av strukturen av bilen. Det er sterkt anbefales ikke da disse, er det ekstremt dyrt og farlig med fortsatt bruk, selv om denne operasjonen gjorde det beste Bilforhandlere i verden!


En annen av de nye metoder på markedet kalles. service "Smart Repair", med fokus på reparasjon av mindre skader. Metoden for ekstraksjon, innebærer bruk av enheten (Pullera), som trekker håndtaket festet til arket.
Ved å bruke disse teknikkene er det mulig å fjerne de fleste små bulker i en relativt kort tid og lave kostnader. Enkel hulrom spesialist er i stand til å overvinne, i 15-20 minutter.
Oppsummert kan denne bilen være en mulighet, forutsatt at skaden ikke skal bli for stort, ellers reparere den bommer poenget!

Charter av kjøretøyet - som Oracle

Før du kjøper en bil er verdt en nærmere titt på kortet av kjøretøyet.
Det er en obligatorisk del av biler produsert fra 04.1999 år.
Gir detaljert informasjon om et kjøretøy i VIN nummer, produksjonsdato, importør eller senere kjøpere av personopplysninger - noen av de tidligere kjøperne å bli plassert i den.
Med det kan vi bekrefte antallet kjøpere og enda viktigere, dersom beslutningsorgan vil anbefale å sammenligne antall vises på kortet og i bilen.
Den anbefaler også at når du registrerer bilen (kortet er nødvendig i avdelingen for kommunikasjon) for å skjule det dypt i skapet, fordi uten den, bilen vi ikke vil selge, og duplisere produksjonsprosessen er ganske komplisert - slik det gjøres i Plant Exchange i Warszawa.

En liten kjørelengde - muligheten!

Ofte anmelde biler lurer som kurset søk bilen, noen sier opp til 100 tusen km, som ovenfor, begynner de å ødelegge de viktigste elementene i ytelse, kan dette være, men det absolutt avhenger av spesiell modell, motor, etc.
Annenhåndsmarkedet serverer et stort utvalg av slike rosiner 150 tusen km, 250 tusen km.
Men å finne en Raisin f.eks 2005 år med 20 000 km kurset er ikke lenger lett.
La det meg en liten digresjon på dette temaet flere år siden til en av Warszawas nettside du kom rundt en alder av 75 år, en gjennomgang av hans elskede Matiz (som han kjøpte to år tidligere), tørket en servicetekniker øynene da han så kjørelengde på kilometertelleren total 200 km, så to hundre kilometer!
Ved første tanke, ville hvis noen tenkte på å kjøpe en slik bil sier "Eureka" - innløse det, er han nesten nówka, men er du sikker?
Jeg representerer i denne saken en litt annen oppfatning, ser kurset som en vinner, men la oss vurdere den tekniske formen på bilen, tar hensyn til 200 km med 2 år - det skal lukte som ny bil når det kommer til interiør sannsynligvis er, men ikke nødvendigvis under motoren.
Ingen bruk i denne modellen gjorde ære sparciała selene (motor - uten trykk), på ett sted var lekk olje, bensin andre steder.
Som du kan se den manglende bruk kan ha en dødelig effekt på bilen, samt en olje, som er bare "stoppet".
Så vennligst ta hensyn til når du velger en bil på den, da var siste gang det ble drevet, eller kanskje er noen måneder i garasjen - skal vi da lyse rødt lys - å snakke om den ekstra kostnaden!


Valg av høy kjørelengde biler, anledning!

Ofte er dette en flott mulighet til pris, verdi lavere enn markedet, fristet av fremtiden kjøperen.
Mens kjøpe en bil til 100 tusen km hever ikke flere spørsmål, eller trusler, jo mer bil kjøp
5-10 år med kjørelengde over 200-250, eller 300 000 km kan vi tilbringe våken om natten.
Dessverre, nå sakte falming og dystert, mest uslitelige biler som Mercedes W123 - en populær tønne eller W190, som 300 000 km kjørelengde var bare nå og ofte var i stand til å overvinne 800-900000 km uten overhaling av motoren (det var også tilfeller av Selvfølgelig godt over en million)
Men de dagene er borte du bør fokusere på virkeligheten.

Lente seg på et eksempel, er kjøp av 6-8 år gammel Laguna II dCi med i løpet av mer enn 250 000 en abstraksjon, samt kjøpe en 10 år gammel Vectra med en gass med et lignende kurs.
Allerede forsvarer sin avhandling, jeg tror ikke at disse kjøretøyene må returneres for skrap, men en og annen kjøpet kombinert med langvarig bruk, kan være svært kostbart.
De fleste dieselbiler med kjørelengde på 200-300 tusen km, nøye finne ut hvilket emne utveksling, fordi på samme kjørelengde, kan tjenesten være svært dyre slitedeler som turbin, dual masse hjul, girkasse eller toppakning.

Hvordan sjekke vintage glass!

En svært viktig og ofte oversett aspekt når du kjøper en bil, er identifisering av vintage glass.
Hvorfor?
Hver aksel har rammet blant symboler av produksjonen året, hvis vi finner en kopi, som kan komme fra forskjellige vinduer av perioden, eller hvis bilen er fra 2005, er et glass av 2006 mye for oss å forklare og fjerne tvil om noen ulykker .. .
Hvert symbol har en mening fra de tegn i form av koder for sitt produksjonsanlegg i en sirkel gjennom et synlig skilt E6 - som viser at glasset ble produsert i Europa, og endte med siffer oftest plassert i nedre venstre hjørne er vanligvis de prikkene, er det en snarvei det siste sifferet i vintage.
Husk at dette elementet, siden en slik enkel identifikasjon kan fortelle oss mye om hva som skjedde med bilen.

Den første eieren

Fra hvem kjøper du en brukt bil?
Jada, mange lurer på om det, en gyllen eksempel, vil du være over 50, en eier, dokumentert prosess (vanligvis små, fordi den rettede emisjonen), ingen ulykker.
Velkommen til Allegro: for eksempel sette et merke i en splitter modell alternativer:
Havarerte, kjøpt ny, kjørelengde til 90 000 km, en eier, service. Tilsynelatende er vi ikke altfor krevende, men sørger for at annonser som hopper ut, kan vi telle på fingrene på en hånd, hvorav to er podpuchy eller feil i utstedelse auksjon!
Dessverre, for å finne bilen i henhold til våre parametere vil være ekstremt vanskelig, men jeg tror ikke at dette ikke er mulig.
Personlig er jeg i favør av biler kjøpt fra private eiere, hadde jeg i livet mitt har små biler fra flåten kjøpt, bedrifter, private annonser, og disse er alltid den minste og mest velholdte kurs.
Vanligvis eieren har en idé om hva som selger, fordi ser på oppdraget, vurdere hva personen jobber der kunne fortelle at bilen skal se dem to dager i kvadratet, hmmm!
Jeg anbefaler å søke disse rosiner, fordi du kan treffe veldig interessant kopi i fin stand!

ny eller brukt auto?

Det evige spørsmålet, og hva du skal velge?
NYTT AUTO:
La oss fokusere først på en ny bil, ville alle av oss liker å ha "noe" lukter nytt, hva vi får og vi kan få motoren til å kjøre de første kilometerne, nyte garanti - men det er en ganske høy pris som betales for en ordspråklig smelle døra og gå ut fra Lounge på den første dagen det kostet oss ca 10% (snittpris biler som selges i Polen om lag 47 000 PLN)

BRUKT AUTO:
Alt er avhengig av rikdom av vår portefølje, for krevende anbefaler at interessert i tilbudet av tegningen-rommet, og du kan kjøpe en årlig "Raisin" når bilen har tid til å kjenne mest å tape, vil jeg ikke ha et valg av farge, utstyr, opsjoner - men etter et år vi kjøpe den samme bilen for 70% av det opprinnelige, kan noe være en interessant mulighet!

Auto vant til 15 år

Kjøpe biler fra midten av 90-tallet er ofte en fin nedfallsfrukt for kjøperen i form av pris, fordi tapet av verdien av de nye modellene er 70-80%, og den påfølgende tap av verdi med aldringen av bilen vil være usynlig.
Så mye i starten og digresjoner omtrent samme pris, mange av dere sikkert blir overrasket ved å skrive på auksjon parametere av interesse for oss, ser vi bilen, og gjennomsnitt prisen spekter av f.eks 10-15000.
Jeg la alltid med de forutsetninger og foreslår at den såkalte. den "gyldne middelvei" avvise ekstreme ...
Men husk at prisen på bilen, som er 15 år gammel i halsen, er 50% overbevist om å kjøpe, hvorfor?
Veldig viktig, om ikke mer viktig enn prisen på den tekniske tilstanden på bilen, spiller det ingen rolle om det er auto segment A og E.
Et viktig tema er antall eiere, er det ikke slutten på lett å fastslå, fordi kortene utstedes til bilen siden april 1999. Et stort antall eiere kan gi oss mat for tanken om bruken av kjøretøyet og dens mulige feil.
Rust - at jeg ville nøle med å være den mest, de fleste av bilene, med unntak for de utvalgte modeller av den tyske, ikke hadde en galvanisert metall eller impregnert, og korrosjon har blitt en populær ting - Opel Astra jeg, Daewoo Tico - vanligvis rundt hjulbuene og terskler. Reparasjonskostnader kan være svært store og vi trenger å gjøre det bra przekalkulować dersom budet pluss kostnaden for reparasjoner vil være et godt tilbud.

Kurset, som en gang når du kjøper en bil (i innkallingen har 70 000 km, og faktisk på måleren 50 000 km - 4 år med auto) hørte jeg fra selgeren, "Lord det over disk nå ikke lenger ser», var han rett, selv jeg ikke ser det samme på bilen hans, pakket det på hælen, sier pappa ..
Men, det jeg sikter på en av de tidligere emner på kurset, skrev jeg og hva du skal se etter. Tar statistisk gjennomsnittlig kjørelengde for diesel og bensin på
20 tusen kilometer per år ... Etter 15 år bilene må ha minimum 300 000 km, hvorfor disse kurvene med disse bilene ikke i annonsene, la jeg deg til å gjennomlese.
Service - en annen sak slektning, selvfølgelig, håper jeg du kjøper en bil fra opprinnelige eieren med full service historikk, men i tilfelle av biler 15 år gamle, hvor mange være en av 10.000?
Men en av de viktigste problemet som taler for å kjøpe en slik bil blir strippet ned versjon av datamaskinen, selv de som er født i overgangen mellom forgasser og innsprøyting, der datamaskinen er begrenset til grunnleggende funksjoner, er elektronikk heller ikke for mye, og deler er ikke i strid med kamper, den dyreste og også du kan kjøpe dem som nye utskiftninger.
Et annet aspekt av "ja", kan du vurdere - hvis du har et valg av Peugeot 206, 2000, til en gjennomsnittlig pris på 11 000, og Peugeot 406 i 1996 for en sammenlignbar verdi, ville du velge?
For å oppsummere dette veteranbiler er ikke dårlig så lenge om vi kan finne en kopi i god stand (ikke nødvendig ideell), og mulighet?
Sannsynligvis vil være vanskelig å finne veien, la oss ikke strekke til anledningen, som etter det første året vil vi investere ytterligere 30% av reservedeler.
Markedet for disse bilene er ekstremt høy, og prisene på biler av denne årgangen blanding, mener jeg det meste mangel på forskjellen mellom slik segmenter C og E.

Import av biler fra Italia

Italia er ikke bare romantisk powiewający hjørne av Europa, men interessant i forhold til kommersielle shoppingdistriktet.
Året 2004 i Polen, er inngangen til EU, men også for å åpne handelen markeder, ved første ekspedisjon gikk til Tyskland, Belgia, Holland, og bare da til Italia. Hvorfor?
I nyere tid kan vi møte mange annonser (som allerede er i landet) biler med nummerskilt som bærer "jeg". Hvorfor import var ikke så stor som i Tyskland?
Folkemunne det kan bli utøst på italiensk stil driving "støtfanger til støtfanger", kontinuerlig obcierki, jostling på parkeringsplassen - støtfangeren, og intern utseende og tilstand av vedlikeholdet er dårlig, det er noe i dette - noen biler som i mitt liv sett fra Italia så på den måten. vet ikke regelen ikke regelen!
Biler fra Italia er ikke bare på Fiat, Lancia, er Alfa også de andre europeiske merker som VW, Renault og Peugeot - som regel de er preget av svært gode fasiliteter, uhørt i vårt land og alle har air condition, hva en annen atmosfære!

Jeg anbefaler spesielt personlige turer (dette er et stykke å gå) kjører rundt i Treviso, finner du biler bassenget, og å anbefale autoscout24.it søkeannonser - Google er å legge til rette oversettelsesfunksjonen sidene.

Kjøp - auto flåte

I Polen, blir i løpet av året registrert titusenvis av flåtekjøretøy.
Et blomstrende bedrifter har enda noen få tusen biler i landet.
Det er verdt å vurdere om kjøp av slike biler kan være en interessant forslag!
Akkurat som determinant av sin tid når du kjøper en bil, var at taxitur, så nå denne trenden kan også ses i selskapet flåte, som vanligvis anskaffe bilen en, maks to merker, for å redusere vedlikeholdskostnader, en rømling for minst utsatt.
Utstyr: Husk at disse bilene må være funksjonell, for ikke å Picanto KIA VAN, det ASTRA ESTATE, må også innrømme at store selskaper har aldri spart flåte av utstyr, kan ikke ha vært den rikeste versjonen, men vanligvis bord var air condition, kollisjonsputer, ABS, radio, eller en elektriker. Som for motoren hovedsakelig Diesel utvalg av fôr enheter, selv om noen selskaper (f.eks farmasøytisk) bensin + gass. Hvor mange år kan kjøpe denne bilen?
Plasseringen av flåten er ikke avhengig av å se meg, men perioder med langsiktig leieavtale eller leasing og vanligvis varierer fra 3 til 5 år.
Er dette kjøpet verdt det? Biler poleasingowe også kan være et interessant tilbud, skyldes at de er alltid veldig godt vedlikeholdt, med hele boken, gjennomført utveksling ut på den tiden - det ser flåten manager, vil ulempen sikkert være høy kjørelengde, i tilfelle disse bilene etter en periode på tre år minimum 150 000 km, men det bør ikke fremmedgjøre oss, hvis bilen er nøye vedlikeholdt.
Hele tiden, men kommer i tankene mine en anekdote om "auto podjedzie fortauskanten ved 50 km / t - selskapet" sannsynligvis noe i det, men vi ser at tilbudet av leasing selskaper og store selskaper, som vanligvis også har den "bilen. brukt "

Hvor godt kjøpe en ny bil?

Og i det øyeblikk er kommet, etter lange forhandlinger faller magi setning: "Kjøp Auto".
Jeg ønsker å fokusere på prosedyren og lett avsløre mulighet for noen allerede kjent, men absolutt relevant.
Faktorer: en bil med en stue allerede valgt en bestemt modell versjon, etc. den viktigste faktoren PRIS.

Ikke alle gjør det bra i forhandlinger, og jeg vil prøve å forklare det slik at hver var på en eller annen måte mer komfortabelt og vennlig.
Det er velkjent at bilforhandlere er på toppen sted i verden fra det punktet av bajerowania og lav troverdighet, hva slikt arbeid, knyttet jeg / jeg for en tid, og viser veien for forhandlinger, som om jeg gjorde det selv - og blir støttet av den erfaring ervervet i handelen.

Som for å avsløre disse faktorene .. Husk at prisen er bare å begynne å "starte samtaler", så det er tider hvor Folkerepublikken tok ut det som var ... Det er kjent at den største du kan få rabatt for store innkjøp, men ikke mist motet, jeg husker de tilfellene der en liten flåte av 2-3 biler fikk noen mindre enn ett eksemplar.
Den viktigste regelen: gjenkjenne - i dag de fleste av oss har tilgang til den allestedsnærværende Internett, uten problemer, kan du sjekke det ut på importøren, eller en bil utstillingslokale, priser, rabatter for å åpne - det vil si de som er sentralt tildelt av importøren.
Og nå for to bestemor spå, er det to skoler man sier for å kjøpe i mindre butikker (dårlig valg av bil, farge), men med mindre likviditet, ofte små butikker selger biler til en kostnad å gjennomføre planene, og betaler ikke renter på bakken .
Den andre skolen foreslår (selv om jeg også hadde tatt det) at vi kjøper i større butikker, det kan Ulempen er machinalne tilnærming og ikke en familie, for eksempel i små butikker, men store salonger store planer, og for gjennomføringen av disse planene følges av konkrete penger, ofte skjer for å styrke salget - noen av pengene mottatt som en bonus for gjennomføring går ytterligere rabatter.
Margin ... Hvert rom har en drøm om bilen opprinnelig fra 5 til 10% (gjennomsnitt, fordi det er noen ganger annerledes, men som regel nærmere 6-7%) ofte og tungt rabatt, noe som gir importøren er en deltakelse i kostnadene for giveren, så når vi ser en bil for 50 000 PLN - 6000 PLN, kan du oppleve at giveren også har å gjøre på noen måte. Men jeg tror ikke at giveren ikke kunne gi noe mer enn den starter prisen + rabatt ....
Og nå hvis jeg så den spesifikt. Hvis prisen er ikke viktig for oss .. Det gir ingen mening å lese videre ... Hvis det er ...
Det fokuserer ikke på ett rom og gjøre markedsundersøkelser. . Mange butikker i Internet epoken begynte stor pris på "epost som ber om tilbud" som en måte å skaffe kunder Derfor tror jeg det viktig å sende 3-4 e-post til tilfeldige salonger selv å be om et tilbud, er det best å omfatte: hvilken modell, spesifikk parametre (det fungerer på stua når de ser nøyaktig hva du vil), personlig data form for finansiering (ikke å være noen navn) og sensitiv informasjon som vi vet hva er rabatten prisen på produksjonen + root (forsiktig ikke åpenlyst)
Det er kjent, ingen av disse butikkene vil ikke gi oss minsteprisen, men tro meg at prisen kan være noe annerledes, noe som vil gi oss illustrere markedet ...
Likevel anbefaler jeg et besøk til de to butikkene, for å spesifikt "kaffe på bordet for å konversere," husk at når forhandlinger i stuen bør ikke sies opp på det første møtet, la døren stå åpen, med så utgang - selger kan ha å tenke på hva lokke oss.
Husk at under samtalene ikke foreslå en abstrakt penger, løsrevet fra virkeligheten, fordi vi vet at ingen av butikkene er ikke en veldedig organisasjon, og ikke gi oss en bil med ingen inntjening.
Etter den andre turen anbefaler jeg forhandlinger med tilbudet (skriftlig) til en annen salong og subtilt vis det til dem, og forventer at fristelsen gjennom, men med en gadget type alarm, eller en liten rabatt. Ikke overdriv det, fordi i slutten i noen av butikkene ikke kjøpe.
Men noen ganger kan du vise litt teft for å spare penger.

Hvordan velge en sykkelstativ?

Bike racks Tilhengerfeste er den mest praktiske måten å bære sykkelen bilen. Vi testet hvilken av modellene fungerer best. Forskjellene mellom dem var stor

Bekvemmelighet og sikkerhet har alltid vært inkludert - som godt laget og designet en mye bagasje du må betale. Men verdt det! På markedet er det også håndterer mye billigere enn de presenteres, selv om mange av dem er svært fet design.
På noen sykler svaie farlig nær kroppen, viser den andre en overdreven tro på styrken av byggere av aluminium tynne rør og plast kontakter. Hvis bare de billigste modellene testet UNITEC skaper en viss risiko for at resultatet av uforsiktig fikse sykkelen kan bli påvirket kroppen av bilen.I Polen, fortsatt den beste selger sykkelstativ montert på taket av bilen. Alle som har brukt dem vet hva de er ubehagelig. For å sette sykkelen på dem, må du først bli løftet høyt over hodet. Så dårlig, hvis en lys szosówka, verre, hvis på denne måten prøver vi å bære den tunge "nederlenderen" - må laste en høy mann, kan heller en liten kvinne ikke gjøre.
Med sykler på bilen ikke kan gå inn i garasjen, bortsett fra at selv om små humper festet til sykkelen kan skyte openwork struktur på håndtakene.
Ingen av disse feilene ikke har stativ montert på drag - sykler trenger ikke høyhuset, og i tilfelle kollisjon, er de godt festet. De har for de andre svakheter: de er relativt dyre, vanskelig tilgang til bagasjerommet, i tillegg uttrykte noen Politiet tvil om Polen kan bruke dem i det hele tatt.
Alle testet av våre racks er designet for å bære to sykler. Den billigste av dem koster 620 zł, den dyreste - opp til 2720 zł, mer enn fire ganger prisen. Dessverre er ingenting gratis! Forskjeller har allerede sett boksen - gjør billig UNITEC leveres med rundt 100 elementer tar nesten en time.
Riktignok ville 2100 zł være en ganske rettferdig pris for litt fiksing og triksing, hvis bare selv-montert stativ kampen for dyrere konkurrenter. Dessverre er det ikke. Det dyreste produktet vinner, selv om astronomisk høy pris vil skremme bort de fleste potensielle kjøpere.

Hvordan velge et brannslukningsapparat i bilen?

Når sjåføren trakk et brannslukningsapparat, kunne flammene sees allerede. Stoppet ved siden av andre. Da alt var over, rundt walało noen tomme kilo brannslukkere. Auto brant ned til grunnen. Brannslukningsapparater for ingenting? Nei! De er gode, men tjener ikke å slukke brannen!
Politifolkene på veien sjåførene sjelden spør om sertifisert brannslukningsapparat, og hvis de spør, er at ikke kommer til å selge hva som helst - det er lett å mandat! Ingen legalisert brannslukker kan bety smerte under en obligatorisk årlig gjennomgang. Ha en brannslukker ugyldig? Du kan kjøpe på stedet, men ofte på dobbelt pris.
Enten strand av stemplene i loggen! Mest brannslukker kan være nyttig for brannbekjempelse i fødselen (men ikke å slukke rasende brannen - siden dette er brannvesenet), dog er det bra. Den største overraskelsen og selskapet kan gjøre for oss, nekter å betale erstatning for den brennende bilen - som riktignok ikke ta på egen hånd, bare for eksempel, stod ved siden av en brennende bil eller bygning, men ... hadde ingen brannslukningsapparat midt i en viktig, og så brent i strid med brannforskriftene!

Hvordan velge et brannslukningsapparat?Reglene har lite å si om hva vi bærer et brannslukningsapparat i bilen. Det er å være en brannslukker på minst 1-pund I. .. bak. Det faktum, for å slukke det som er å være brannslukningsapparat, ikke nevner. I mellomtiden er noe annet å sette ut solid, men andre drivstoff og oljer, men også andre gasser, men hva annet fett ... Ingen tvinger oss til å kjøpe en god brannslukningsapparat, motstandsdyktig mot de forholdene som finnes i bilen (pris rundt 35 zł) brannslukningsapparat i stedet for en verre, mer nød wypędowy hvor gassbeholderen er plassert i "oppoverbakke" (pris rundt 25 zł).
Bedre anerkjenne brannslukningsapparat trykkmåleren nær ventilen. De er vanligvis indikasjon på ABC, og så er egnet for de omliggende faste stoffer, brannfarlige væsker og gasser.
I disse brannslukningsapparater gass pumpes inn i hermetisk huset. Fordi kroppen er stram, er pulver ikke utsettes for fuktighet (i motsetning til billigere Baugfremdrift "patroner") og ikke truet av tettbebyggelse. Håndslokkeren med manometer kan også forhåndsbestille sjekke selv å sørge for at ingen gass rømte fra den.

Hvor kan jeg kjøpe en god brannslukker?
Uavhengig av hvilken type apparat du trenger å vite hvor du skal kjøpe den. Husk: den ondskapsfulle taper to ganger! Når du kjøper en brannslukker i et supermarked forfremmelse, risikerer anskaffelse av utstyr, som legaliserte utløper i noen måneder! Når du kjøper i en butikk med brannslukningsapparater, har vi en god sjanse for en fersk, gyldig i nesten femten år, og det er prisen den samme som i supermarkedet, og ofte lavere enn for eksempel en bensinstasjon. På dette stedet kan vi gjerne utvide gyldigheten av den gamle brannslukningsapparat.
ABC brannslukningsapparat i bilen
Et brannslukningsapparat slukker klassen materialer som plast, tepper, isolasjon eller gummi deler og andre faste materialer av organisk opphav. Så en av de klasser av brannslukningsapparater i bilen skal være bare klasse A (bilen mye er en lignende stoff) - men i praksis mye mindre kostbart pulver har blitt bare B og C, og reglene ikke krever å ha et brannslukningsapparat i bilen som ABC.
B Utstyret av skiltet er egnet for slokking brennbare væsker og materialer smelter på grunn av temperaturøkning på drivstoff, oljer, løsemidler og noen plast.
C håndslokkeren egnet for slokking brennbare gasser som propan, butan, acetylen eller blanding av stoffer, som for eksempel den populære bensin. Den mest populære og billigste er de små typen f.Kr. tørre pulverapparater.


Hvordan fjerner effekten av hagl ?

I de siste dagene, ikke været ikke spare oss en visjon i lakken er å fjerne effektene av hagl kan skremme alle
Det er derfor så mye i nyere tid har økt interessen for tjenester som består i å fjerne effekten av hagl. Inntil nylig, skader forårsaket av hagl sjåfører tilknyttet en betydelig verditap på bilen, høye kostnader og forsinkelser i reparasjoner.
Spesialister fra salongene i S-PLUS utviklet en innovativ metode for å bli kvitt uønskede hulrom. Med metall hendel bulk er forsiktig presset på innsiden av elementet. Men rekkevidden fra innsiden av metoden pullingu.
Et karakteristisk trekk ved denne metoden er at hagl bulker er fjernet fra utsiden ved å trekke malingen fast til plast håndtak. Effektene er gode for kroppen, som fortsatt er intakt.
Hvordan skjer dette? Den opprinnelige lakken er intakt, fordi hagl bulker er skjøvet ut fra innsiden. Reparasjoner gjøres uten å fjerne de elementene, noe som gir raskere reparasjon tid, og også senker den endelige kostnaden for opptil 60 prosent.

Når feil bensin med diesel

Noen ganger kan det skje at feil drivstoff kjøre bilen. Konsekvensen av denne feilen kan være alvorlig motorskade.
Bensin er forskjellig fra diesel av mange faktorer. Først av alt, er det en annen kjemisk sammensetning og fysisk-kjemiske parametre som brennverdi, temperatur, et punkt eller viskositet. Hva er mer, ikke diesel ikke har smøreegenskaper, som delvis har diesel. Hva om en feil med hverandre, disse to stoffene?
"Helle bensin istedenfor diesel olje så snart som mulig vi må tømme drivstoff fra Baku" - sier Tomasz Korczynski, president i Assistance 24. "Hele systemet powienien spyles. Du bør også bytte drivstoffilter. Dette er spesielt viktig for moderne turbodiesel, der problemet kan bli enda litt bensin. Vær oppmerksom på at i dette tilfellet ikke startet bilen motoren. "
Når du helle diesel istedenfor bensin og kjøre motoren, typisk vi observere krafttap og grov motoren. Vi har også problemer med å starte bilen. Et annet problem kan være skade på katalysator, er utvekslingen ganske dyrt. Heldigvis er det fyre av diesel istedenfor bensin vanskelig, på grunn av tuppen av pistolen fra en annen forhandler ved en bensinstasjon.

Tegn på motoroljer

Nedenfor finner du litt informasjon om klassifisering av motor olje tegn og indikasjoner vanlig bil produsenter, som skal vises på hver pakke, og at flertallet av brukerne ikke betaler oppmerksomhet. For en stor gruppe mennesker er "mystiske frimerker."
Klassifisering og bruk av motoroljer.
Nedenfor finner du litt informasjon om klassifisering av motor olje tegn og indikasjoner vanlig bil produsenter, som bør være på hver pakke, og som de fleste av brukerne ikke betaler oppmerksomhet. For en stor gruppe mennesker er "mystiske frimerker" som dekryptering kan være en utfordring. Det synes imidlertid at djevelen er ikke så forferdelig. Vi håper at etter å ha lest denne artikkelen, for å dekode "hieroglyfer" av motor olje flasker viser seg å være den velkjente "kakestykke".
De viktigste funksjonene i motorolje.
 Oljen i motoren kjøretøyet oppfyller en rekke viktige funksjoner. Det er dette elementet av vår "sameksistens" med bilen, som mange mennesker dessverre ikke betaler nok oppmerksomhet. Omsorg for riktig valg av olje, ikke utveksling og kontroll av virksomheten ikke krever at brukeren til den store arbeidskraft eller penger, og kan gi lang og problemfri drift av motoren i bilen.
De viktigste funksjonene for å bli møtt av en god motor olje er i hovedsak:
- Motorolje under drift og under oppstart (for å unngå den såkalte Tørk av olje bør lage en såkalt elementer i motoren oljefilmen..)

- Tetting av samarbeidende deler av motoren

- Fjerning av urenheter (for denne funksjonen tilsvarer den såkalte olje Vaskemidler den slags "surround" smuss partikler og bli kvitt dem fra motordeler.)

- Beskyttelse mot korrosjon

- Motorkjøling under drift (fjerning av varmen som genereres under friksjon motorkomponenter)Klassifisering av viskositet

SAE - Society of Automotive Engineers

American Society of Automotive Engineers, basert i Warrendale nær Pittsburgh `en Grunnlagt i 1905. SAE er nå representert i 97 land rundt om i verden. Hovedmålet med foreningen er å sette standarder for bilindustrien (drivstoff, olje, lys og andre parametre). Klassifiseringen deler oljer av SAE 11 viskositet karakterer i tre grupper: oljer, vinter, sommer, multigrade.

Vinter Oljer
Vinter olje gruppen ble delt inn i seks klasser av numeriske symboler merket med bokstaven plassert i (Winter-Winter) 0W SAE, 5W, 10W, 15W, 20W, 25W.

Sommer oljer
Sommer olje gruppen ble delt inn i fem graderinger 20 SAE, 30, 40, 50, 60

Multigrade oljer
Gruppe multigrade olje er mest brukt i bilmotorer grunn av muligheten for liv uansett årstid. Smak betegnelse multigrade oljer 0W30 og 5W40 og 15W40.


Kvalitet Klassifikasjoner:

 Jeg Klassifisering ACEA


ACEA - Forbundet des Constructeurs Européens dAutomobile
European Automobile Manufacturers Association, basert i Brussel ble etablert i 1996. De rådsmedlemmene er selskaper som BMW, Fiat, Porsche, Volvo og Volkswagen. Hovedmålet med foreningen er å bedre kvaliteten på motoroljer. Alle produsenter av motorolje bli med i programmet er enige om å produsere ACEA motoroljer basert på EELQMS (European System of kvalitet motoroljer), ISO standarder og anbefalinger fra ACEA. De mest kjente produsentene med akkrediterte foreninger inkluderer blant annet:. BP, Castrol, komma, Elf, Mobil, MOTUL, Shell, Statoil, Texaco, etc.

Biler med bensinmotor

ACEA A1 - Fuel Economy motoroljer med lav viskositet, høy temperatur HTHS.

ACEA A2 - Spesifikasjon for enkel rullerende av konvensjonelle motoroljer. Utdatert!

ACEA A3 - lekkobieżne Konvensjonelle motoroljer med høyere krav enn A2. Større enn A2 for tap som skyldes volatilitet, oksidasjon stabilitet og renhet av stempelet.

ACEA A5 - Oppfyller de høyeste krav til motstand mot aldring, viskositet, redusere drivstofforbruk, eksosutslipp, motoren slitasje, motor renslighet spesielt med Wiv (forlenget tid mellom oljeskift). Den reduserte viskositet høye HTHS muliggjør lavere drivstofforbruk.

Biler med dieselmotorer

ACEA B1 - Fuel Economy motoroljer med lav viskositet, høy temperatur HTHS.

ACEA B2 - Spesifikasjon for enkel rullerende av konvensjonell olje - utdatert!

ACEA B3 - lekkobieżne Konvensjonelle motoroljer med høyere krav enn B2. Høyere krav til cam slitasje, rengjøre stempelet og viskositet økte mengder sot.

ACEA B4 - krever en fremragende vaskemiddel og spredning og motstand mot oljefortykning grunnet et større antall partikler av sot, særlig i tilfelle av dieselmotorer med direkte innsprøytning. Unntakene er dieselmotorer med enhetsinjektorer.

ACEA B5 - oppfyller de økte krav til motstand mot aldring, viskositet, drivstofføkonomi, forbruk, motor renslighet, spesielt i tilfelle av Wiv (lengre periode mellom oljeskift). De reduserte viskositet høye HTHS kan redusere drivstofforbruket.

Biler med bensin og diesel Euro IV, Euro V

ACEA C1 - Lav SAPS, redusert høy viskositet HTHS 2,9-3,5 mPa * s, lav viskositet (0W-XX, 5W-XX), kraften som i A5/B5, men med strengt begrensede mengder sulfat aske (<= 0,5%), fosfor (<= 0,05%), svovel (<= 0,2%). ACEA C2 - Midt SAPS, redusert høy viskositet HTHS 2,9-3,5 mPa * s, lav viskositet (0W-XX, 5W-XX), blir kraften som i A5/B5, men med høyere mengder sulfataske (<= 0, 8%), fosfor (<= 0,07-0,09%), svovel (<= 0,3%) enn for C1. ACEA C3 - Midt SAPS, høy viskositet-høy HTHS> 3,5 mPa * s, lav viskositet (0W-XX, 5W-XX), kraften som i A5/B5, men med høyere mengder sulfataske (<= 0,8%) , fosfor (<= 0,07 til 0,09%), svovel (<= 0,3%) enn for C1. ACEA C4 - Lav SAPS, høy viskositet høye HTHS> 3,5 mPa * s, lav viskositet (0W-XX, 5W-XX), blir kraften som i A3/B4, men med høyere mengder sulfataske (<= 0,8%) , fosfor (<= 0,07 til 0,09%), svovel (<= 0,3%) enn for C1.

Varebiler og lastebiler

Utdatert E1

E2 Standard Oil, for motorer med turbo og uten

E3 utdatert for 10/2004, med virkning fra 1. november 2006, erstattet av E6

E4 Basert på standard MB 228.5. Ikke påfør testen motoren OM 364 A, men Mack T8 & T8E. Designet for de lengste oljeskiftintervaller, egnet for motorer som tilfredsstiller Euro III

E5 utdatert for 10/2004, med virkning fra 1. november 2006, erstattet av E7

E6 anbefales for tunge motorer som krever både en Euro, 2 og 3, jeg og Euro 4 med en lengre periode mellom endringer (som anbefalt av motorprodusent), som arbeider i svært vanskelige forhold. Spesielt anbefalt for dieselmotorer med EGR ventil (eksosgass), med eller uten partikkelfilter. Formulering av ACEA

E6 er sterkt vektlagt de nye PDF filterenheter jeg og de hvor det anbefales at lav-svovel drivstoff bensinstasjoner ON (opp til 50 spm, som for eksempel Shell V-Power Diesel). Enhver tvil om bruken av en ny klasse av olje bør løses i tjenesten av merkevaren

Oljer E7 er også belastet med å opprettholde en stabil viskositet over et bredt spekter av temperaturer, har de høye renhold egenskaper (stempler, ringer, lager turboladere), diffuser saga, samt gi beskyttelse mot kjent. polering sylinder liner. De er anbefalt for dieselmotorer som krever en 1 Euro, 2 og 3 og Euro 4 med lengre perioder mellom endringer, og arbeider i svært vanskelige omstendigheter. Vist er driverne av PDF uten filter, spesielt anbefalt for teknikker som EGR og SCR-teknologi (reduksjon av NOx). Enhver tvil om anvendelsen av en ny formulering av oljen bør også løses i tjenesten av merkevarenII Klasycikacja API


API - American Petroleum Institute

The American Petroleum Institute, basert i Washington og filialer i 27 stater har eksistert siden 1919. Instituttet overvåker en spesiell sertifisering program basert på samarbeid mellom selskaper som Ford, General Motors, Daimler, Chrysler, Motor Manufacturers Association. Hovedmålet er å etablere standarder for kvaliteten på motoroljer. Alle produkter som oppfyller de strenge kravene i programmet kan anvende sin bestemmelse av kvalitet klasser.

Biler med bensinmotor

SM nyeste karakter trådte i kraft i juli 2004, bensin motor personbiler. Bruken gjelder alle påfølgende API klasser levere en komplett motor beskyttelse.

SL for alle motorer er i bruk, beskytter motoren under drift ved høye temperaturer og reduserer drivstofforbruket og olje.

SJ For alle motorer produsert innen år 2001.

SG For alle motorer produsert av året 1993.


Biler med dieselmotor

CH4 De siste turboladede motorer kan brukes i stedet for olje til kategorien av CD, CF4, CG4

De lastebilmotorer CG4 buss, brukes i stedet for oljer Kategorier CD, CE og CG4

CF4 den turboladede motorer eller ikke, kan brukes i stedet for olje til kategorien av CD, CE

CF for motorer som opererer under tøffe forhold uten direkte innsprøytning, kan brukes i stedet for oljer fra kategorien CDSpesifikasjonene for bilprodusentene.

BMW

BMW spesiell olje - Olje lekkobieżny. Egnet for bensinmotorer produsert for 1998.

BMW LL-98 - Designet for bensin produsert i årene 1998-09/2001 av Wiv (forlenget intervall mellom oljeskift.

BMW LL-01 - Designet for bensin og diesel med 09/2001 av Wiv (utvidet kurs międzywymianowych).

BMW LL-04 - Designet for bensin-og dieselmotorer med reduserte utslipp i henhold til Euro IV i 2004 med en diesel partikkelfilter og Wiv (utvidet kurs międzywymianowym).MERCEDES BENZ

229,1 - Designet for bensin og dieselmotorer. Økt krav til ACEA og B2-96/B3-96 A2-96/A3-96.

MB 229.3 - Egnet for bensinmotorer (kompressor) og diesel (CDI) system ASSYST Plus.

229.31 MB - designet for dieselmotorer med partikkelfilter og ASSYST Plus system (15.000 km).

229,5 MB - Designet for kjøretøy med ASSYST Plus (20000 km).

229.51 MB - Designet for dieselmotorer med partikkelfilter systemet etter 2005 ASSYST Plus.FORD & Premier Automotive Group

WSS M2C 913A - Egnet for bensinmotorer og dieselmotorer (unntak: Ford Galaxy 1,9 TDI med enhetsinjektorer og motor TDCi). Den reduserte viskositet høye HTHS.

WSS M2C 913B - For bensin og diesel motorer, inkludert motorer TDCI (unntak: Ford Galaxy 1,9 TDI med enhetsinjektorer). Redusert høy-lepkoścć HTHS.

WSS M2C 917A - Passer for motorer 1,9 TDI med enhetsinjektorer (Ford Galaxy). Høy høye HTHS viskositet.

WSS M2C 934A - Egnet for bensinmotorer og dieselmotorer med reduserte utslipp i henhold til Euro IV, utstyrt med partikkelfilter. Low SAPS med en meget lavt innhold av svovel, fosfor og sulfataske. Den reduserte viskositet høye HTHS.

WSS M2C 934B - Designet for nye dieselmotorer - Landrover og Jaguar (2.7L, 3.0L V6 produsert etter 2010) med reduserte utslipp i henhold til Euro V. Low SAPS med en meget lavt innhold av svovel, fosfor og sulfataske. Den reduserte viskositet høye HTHS.OPEL / General Motors

GM-LL-A-025 - Designet for bensinmotorer i systemet med Eco-Flex-Service produsert etter 2002 (30 000 km / 2 år).

GM-LL-B-025 - Designet for dieselmotorer i systemet av Eco-Flex-Service produsert etter 2002 (30 000 km / 2 år).

GM Dexos 2 - Passer for bensin-og dieselmotorer med partikkelfiltre i ordningen med Eco-Flex-Service produsert i Europa siden mai 2010 (30 000 km / 1 år). Kompatibel med GM-LL-A-025 og GM-LL-B-025.PORSCHE

A40 - den tidligere spesifikasjonen skal gjelde for kjøretøy produsert siden 1994 og er beregnet for tradisjonelle bensin motor med en serie 911 Porsche, Cayman, Cayenne, Boxster, Panamera, Cayenne V6 uten Longlife-Service.

C30 - teknisk sammenlignbare med de spesifikasjonene for VW 504.00/507.00 og beregnet for Cayenne Diesel 3.0 TDI. Motoren på Cayenne Diesel og bensin V6 og Longlife-Service.-PSA-gruppen (Peugeot og Citroen)

B71 2295 - Basert på ACEA A2/B2 med viskositet 15W-40 og er tilgjengelig for eldre typer kjøretøy.

B71 2294 - Basert på ACEA A3/B3 eller A3/B4 og PSA tester, for eksempel viskositet ment for eldre typer kjøretøy - 10W-40

B71 2296 - Krever motorolje basert på ACEA A3/B4 eller A5/B5 og PSA tester, for eksempel viskositet gitt for dagens modeller med bensin eller diesel motorer - 5W-30.

B71 2290 - Mid SAPS motorolje basert på ACEA C2 5W-30 og PSA tester. Viskositet gitt for dagens modeller med bensin eller diesel partikkelfilter, og - 5W-30. De reduserte viskositet høye HTHS reduserer drivstofforbruket. Den reduserte askeinnhold forlenger livet til en partikkelfilter.RENAULT

SB 0700 - Beregnet for turboladede bensinmotorer produsert etter 2008.

SB 0710 - Beregnet for turboladede bensinmotorer inkludert Renault sportsbiler og dieselmotorer uten partikkelfilter produsert etter 2008.

SB 0720 - SAP Lav olje med lavt innhold av fosfor, svovel og sulfataske. Designet for 2,0 dCi-motoren (M9R med partikkelfilter) produsert etter 11/2007 (fra innføring av Renault Laguna III, i 2008). Kan brukes for Renault biler med partikkelfilter.Volkswagen, Audi, Seat, Skoda

VW 501.01 - Konvensjonell olje med et bredt spekter av applikasjoner. Designet for bensin og dieselmotorer.

VW 502.00 - Designet for bensinmotorer produsert etter 1996 med en fast periode mellom den utvidede oljeskift (15.000 km / 1 år).

VW 503.00 - Designet for bensinmotorer produsert etter 2000 med en utvidet utskiftningsintervallene (30.000 km / 2 år). Den reduserte viskositet høye HTHS.

VW 503.01 - Egnet for bensinmotorer med en lengre periode mellom oljeskift, produsert etter 2000. Høy høye HTHS viskositet.

VW 504.00 - Egnet for bensinmotorer med eller uten en lengre periode mellom oljeskift, etter 2005, kompatibel til 502,00 VW, 503.00 VW, 503.01 VW. Høy høye HTHS viskositet.

VW 505.00 - Designet for dieselmotorer med eller uten turbo, uten pumpe-uten forhåndsinstallert partikkelfilter. Normert tid mellom oljeskift (15.000 km / 1 år). Høy høye HTHS viskositet.

VW 505.01 - Designet for dieselmotorer med enhetsinjektorer, uten forhåndsinstallert partikkelfilter. Standarden oljeskift (15.000 km / 1 år). Den høye viskositeten i høy temperatur.

VW 506.00 - Designet for dieselmotorer med forlenget intervall mellom oljeskift (30 000 km / 2 år), ingen injektor, ingen fabrikkinstallert partikkelfilter. Den reduserte viskositet høye HTHS.

VW 506.01 - Designet for dieselmotorer med forlenget intervall mellom oljeskift (30 000 km / 2 år), produsert etter 2002. Den reduserte viskositet høye HTHS.

VW 507.00 - Designet for dieselmotorer med enhetsinjektorer, eller uten, med permanent eller lengre skiftintervaller og et partikkelfilter produsert etter 2005. Kompatibel ned til spesifikasjonen 505.00 VW, 505.01 VW, 506.01 VW (unntatt R5 og V10 TDI TDI med enhetsinjektorer produsert opp til 12/2006). Høy høye HTHS viskositet.Ordliste over sentrale begreper.

Viskositet - Viskositet beskriver en væske innvendig friksjon og gir informasjon om flyten av olje ved lave og høye temperaturer.

HTHS - høy viskositet HTHS (høy temperatur Høy Shear Rate), kalles også dynamisk viskositet målt i millisekunder pascal per sekund (mPa * s) ved 150 ° C og ved høye shear slip 106S-1 og beskriver oppførselen til smøremiddel på de enkelte motorkomponenter : på veggen i sylinderen, den stempelstangen peiling eller peiling på veivakselen. Lave HTHS 2,9-3,5 mPa * s = redusert viskositet av høy temperatur, kan senke drivstofforbruket. Høye HTHS> = 3,5 mPa * s = høy høy viskositet, bedre beskyttelse mot slitasje / elde.

 Viskositet SAE - SAE J300 (Society of Automotive Engineers / Ingeniører Automotive Industry Association) bestemmer viskositet. For eksempel, i navnet til SAE 10W-40: Nummeret før bokstaven W er viskositeten ved lave temperaturer, i en lavere verdi før bokstaven W, jo mer flytende olje ved lave temperaturer (Winiter = W = Winter). Tallet etter bokstav W er viskositet ved høye temperaturer. Jo høyere "viskositet varme", kan jo større belastning på oljen tåler høye temperaturer. For å unngå forvirring når du velger motor og giroljer, er giroljer viskositet bestemmes i henhold til SAE J 306 (eller SAE 75-90).

STILLING API - en API (American Petroleum Institute American beskriver de krav og kriterier for klassifisering av motorolje og utstyr.
Karakter for bensinmotorer: API SM.
Den nåværende klassifiseringen for dieselmotorer: API CJ fjerde
Den nåværende klassifiseringen for giroljer: API GL-1, API GL-2, API GL-3, API GL-4, API GL-5.

ACEA KLASSIFISERING - Som de europeiske driftsforhold og egenskaper ved de motorene er fundamentalt forskjellig fra USA, introduserte organisasjonen ACEA (Association des Constructeurs Européens d'Automobiles) i 1996 sitt eget system for klassifisering av oljer. Den er basert på API klassifiseringssystem, med hovedfokus på to aspekter: Kravene for egenskaper ved smøremidler og de gjeldende utslippskravene standarder EURO. Videre tar den hensyn til de positive resultatene av testene i definerte europeiske Bilmotorer. Den nåværende klassifiseringen av ACEA-2004 beskriver de ulike kvaliteter av olje, med A (A1, A2, A3, A5) betyr oljer for personbiler med bensin motorer, B (B1, B2, B3, B4, B5) er oljer for personbiler Diesel, C (C1, C2, C3, C4) er en motor olje med et begrenset nivå av SAPS, og E (E2, E6, E7) er en olje for lastebiler med dieselmotor.

SAPS NIVÅ - Levels SAPS definere innholdet i sulfataske, fosfor og svovel i motoroljer.
Low SAPS - en svært begrenset sulfataske innhold (<= 0,5%), fosfor (0,05%) og svovel (<= 0,2%).
Midt SAPS - redusert sulfataske innhold (<= 0,8%), fosfor (0,07-0,09%) og svovel (<= 0,3%).
Full SAPS - ingen kvantitative grenser for sulfataske, fosfor og svovel.

Drivstofføkonomi MOTOROLJER - Begrepet motorolje drivstofføkonomi er definert drivstoff-olje, eller en som reduserer drivstofforbruket.

hvordan ta vare på dekk

I den polske virkeligheten av vær sjåfører trenger å huske den vanlige utvekslingen av dekk: fra vinter til sommer på våren og sommeren til vinter på senhøsten. Drivere fra de varme land har ingen slike problemer, kan fortsatt sykle på sommerdekk, men polakkene har å hamstre på åtte hjul.
Forskjellen mellom sommer og vinterdekk
Dekk er laget av harde materialer som er motstandsdyktig mot høye temperaturer og varme solen asfalt. Rull stillere enn "vinterdekk" og gi en mer behagelig tur. Imidlertid ble sommerdekk grunnlagt i vinter på grunn av frost stivne og miste veigrep. Dessuten er deres slitebanen ikke laget for å slippe ut store mengder vann og slaps. Ridende på sommerdekk om vinteren er en reell risiko for trafikantene, og i mange europeiske land slike forretninger blir straffet mandat.
Sjekk mønsterdybden
Hvis du ønsker gi dine sommerdekk oss trygghet, må vi kontrollere bruken og å huske at gummien ikke varer evig. Grunnlaget er en god såle. I en svært enkel måte, uten bruk av spesialverktøy, kan vi sjekke om dekket er for slitt. Hvis vi ser på slitebanen, ser vi mellom "modell" på dekk stikker skarpe punkter eller linjer. De er dekkslitasje indikatoren. Når slitasje av slik at den vil være på linje med de skiltene, må dekket skiftes.
For gamle lander i søpla
Pass på å ikke bruke dekk som er på noen måte er skadet. Hvis dekkene ser ut til å bule eller brudd, tid for en forandring. Det bør også se på dekket på innsiden av kjøretøyet, ikke til å overse noen feil. Heller ikke bør det overstige levetiden på dekket, som i sommer-eller helårs dekk er 5 år, og vinter i 3 år. Både sommerdekk og vinter, den beste kjøp i sett på fire eller to. Dette betyr at når vi ødelegger et dekk, må du kjøpe minst to nye og satte dem på bakakselen på bilen.

Veihjelp

En hjelpende hånd når bilen bryter ned? Ja - det er veihjelp å hjelpe hale, og svært ofte også gi en erstatning kjøretøy så snart behovet oppstår. Slike selskaper tilbyr også bil transporttjenester.
Den uventet feil, spesialisert transport eller sleping biler? Bruk av visse tjenester, og alltid tilgjengelig. Veihjelp til fingerspissene!
Tilfeldige situasjoner har det til deg selv at du ikke klarer å forutse. Selv om du kunne kjenne at noe kommer, men hvis du noen gang har ett hundre prosent sikker på at bilen nekter å adlyde nøyaktig veien til din drømmeferie? Så det er du ingenting, men veien hjem. Men er litt vanskelig. Emergency veiarbeid er bare å fjerne deg fra hodet av slike bekymringer.

Veihjelp, tauing eller tjeneste i et bredt spekter

Tilbys et ekstremt bredt spekter av tjenester relatert til bil, samt deres reparasjon, krever at selskaper å være forberedt på slike situasjoner hele tiden. Tjenester som veihjelp, tauing, eller spesialiserte transportmidler for workshopen er en grunnleggende tauing servicebedrifter. Viktigst, prisene er definitivt konkurransedyktige, som i enhver by av slike selskaper er svært høy. Uansett hvor du er og hva er din modell av bilen, kan du stole på. I tillegg er det mange workshops med et så bredt spekter, for eksempel ekstra maleri, maleri, inspeksjon, registrering og mye mer. Se for deg selv at du faktisk kan ordne alt på ett sted og bestemme på slep tjenesten, fordi den ikke trenger å være dyrt. I motsetning til alle meninger ikke trenger å være tauing tidkrevende, koster mye penger, tvert imot, er det raskt og lettvint.

Aluminiumsfelger for vinteren

Vinteren perioden er en vanskelig periode for alle sjåfører. Du må bytte til vinterdekk, henholdsvis å ta vare på bilen din på grunn av den store mengden av salt på veiene. Men dette er ikke den eneste bekymringen ... Endre dekk er også forbundet med beslutningen om hva de skal gjøre med hjul: aluminium forlate eller kaste et ærlig nibs?
Legert stål eller aluminium?
Ekspertenes uttalelser er svært delte om dette emnet, men de fleste av dem tror at vinteren er best å bruke stålfelger. De er laget av heavy metal, som er mye mer motstandsdyktig mot skader og kjemikalier, som er overstrødd dyrere enn lettmetallfelger. Videre, i tilfelle reparasjon, til mye billigere regning reparere metall enn aluminium hjul. Den anbefalte løsningen er å levere de to settene med hjul: Vinter, montert på stålfelger og sommer, som er grunnlagt på lettmetallfelger. Du har ikke tid til å gå til poenget med å endre dekk, og vi kan oppføre deg i garasjen vår.

Vinteren er en forferdelig periode, når veiene er det mange kjemiske forbindelser, som er å takle den gjenværende snø, gjørme og is pośniegowym. Disse forbindelsene betydelig skade hjulene, som er laget av mykere materiale enn de tradisjonelle stålfelger. I tillegg noterer kostnaden for eventuelle reparasjoner. I tilfelle av aluminiumsfelger, disse prisene er mye lavere.

Et av argumentene som sier å bruke stålfelger i vinter, har økt risiko for mekanisk skade. Selv om bruk av nye vinterdekk, kan du ikke utelukke muligheten skid sidelengs og traff en bil med en fortauskant. Så, de fleste lider av felgen, som har direkte kontakt med en høy fortauskant. I denne situasjonen er lettmetallfelg reparasjon mye dyrere enn stålfelger, som kan noen ganger bare pouderzać henholdsvis Hammer. Ofte er de lettmetallfelger, er for sterk kontakt med fortauskanten, er bare egnet til å bytte en ny en, som er forbundet med svært stor kostnad på ca enda et par tusen.

7 prinsipper, foretrakk å selge bilen som

I livet til hver sjåfør kommer et øyeblikk da han føler at nå den ideelle tiden for å selge bilen. Enten vil gi seg en ny bil, eller bare gammel er nå i en slik tilstand at ventetiden lenger rett og slett ikke betale.
Den respekten noen regler utgjør transaksjonen vil være fordelaktig. Og så:
Første Vi bestemmer om vi trenger hjelp med en mellommann.
Selvfølgelig kan vi selge bilen gjennom lager biler. Men vi må huske at agenten vil beregne provisjon. Så hvis du ønsker å få mer og du kan tilbringe hele prosessen litt tid, er det best at dere alle tok på egen hånd.
Andre Vi setter prisen.
Fastsettelse av verdien av bilen skal ikke være ønsketenkning, og støttet faktiske summer. Kan hjelpe deg å vurdere, så langt som lignende modeller er vurdert på børsene. Men vi ikke trykke ned prisene fordi interesant trolig vil ønske å prute. Det er godt å legge verdien av bilen et par hundre dollar, som er ideelle margin for eventuelle forhandlinger.
Tredje Følgelig zaprezentujmy bil.
Vi vet at førsteinntrykket er viktig. Derfor bør vi forberede bilen som om de ønsket å kjøpe den. Ingen er interessert i en bil som ser ut som etter hjemkomsten fra jungelen ... Med mindre en elsker av overlevelse. Du må huske selv en forsiktig wyszorowaniu karosseri, hjul, vinduer, og inne er det verdt rengjøre dashbordet, bruker oppfrisker, vaske dekselet.
Fjerde Kunngjøring av.
For den potensielle kjøperen må treffe. Selvfølgelig den største heisen til Internett. På de fleste nettsteder som selger er muligheten til å legge gratis annonser. Nøkkelen til handelen er en omfattende beskrivelse av bilen, med alle reparasjoner og utskiftninger, noe som tyder på at eieren av bilklargjøring og satt i det litt innsats. Absolutt ikke skade markedsføring setninger som: den perfekte familie bil, bilen i tide til høytiden, etc. Økt interesse omtale av tilpassede tilbehør som spoilere.
Zamieśćmy vel så mange bilder. Bil til å bli fotografert fra forskjellige vinkler, bør man også ta et bilde av motoren, dekk, interiør, mens ikke glemme en helhet.
Femte Vi fant en kjøper.
Ingen ønsker å kjøpe en katta i sekken. Dermed en person som var interessert i tilbudet vårt, vil sikkert ønske å teste bilen under en prøvetur. Med interesante alltid sørge for en bestemt tid, og like før turen, sjekker vi om det er en gyldig førerkort. Som eier setter du den samme ruten, men det fører selvfølgelig en potensiell kjøper.
Sjette Vi selger bilen.
Alt kom ut også, inkludert oględzinami og prøvekjøring, men interesant og så vil ønske å spare så mye som mulig og begynne forhandlinger. Vi er ikke klare for når de setter prisen, husket vi margin. Når en kjøpmann spør for mange kutt, vel, vel - det er bedre å donere transaksjonen enn kast av bilen for en sum som ikke tilfredsstiller oss helt. Mest sannsynlig, men begge parter komme til en enighet sted i midten.
Syvende Hva da?
Med bilsalget vårt ansvar stopper ikke der. Først av alt må vi huske å varsle assurandøren om overføring bil. En av mytene om ansvarsforsikring er den feilaktige troen på at leverandøren solgte en bil forlater politikken. Det er absolutt ikke sant! Ved deponering av bilen alle de privilegier og forpliktelser overføres til den nye eieren. Selgeren må til innen 14 dager melde fra forsikringsselskapet om å selge bilen. Frem til dette punktet både den gamle og den nye eieren av et felles ansvar for å betale sin premie.
Og hva en bil kjøperen? Har du å forene den forrige eierens ansvar forsikring? Selvfølgelig ikke! Det viser seg at selskapet przekalkuluje premie, respektere en alder av ny eier, dets historie, tidligere forsikring (premier og rabatter), opplevelsen av sted og en ny bil. Samtidig svært sannsynlig at kjøperen må betale litt av en forskjell.
Med mindre du interessert i endring av forsikringen. Ifølge de gamle reglene om overføring og opphør av ansvarsforsikring bil har 30 dager fra kjøp. I februar 2012 lovendringen trådte i kraft, der ansvarsforsikringen politikk kjøperen kan avslutte når som helst ved å betale kun for den faktiske perioden forsikring. Men disse nye reglene er ikke tilbakevirkende kraft - gjelder bare for avtaler inngått etter den ellevte av februar, så ta fordel av denne muligheten bare de driverne som kjøper biler i 2013.
Og hvordan å finne den billigste (les: beste) OC? Flittig samle alle tilbudene som finnes på markedet? Også - absolutt ikke. Utmerket verktøy, omformer OC, vil tillate forsikringsselskapene pålitelige verifisering forslag til pris og utvalg av de mest attraktive.


Hva bil skal man velge?

Dessverre er det ingen sjanse for meg å be deg et bestemt merke eller modell, uten å vite dine spesifikke krav i forhold til den nylig kjøpte bilen. Nøkkelen i å velge riktig bil er en skrive ned på et stykke av kravene, begge disse nødvendige - som 4-5 dører, hvis du har barn - og mindre nødvendig, men ønskelig, for eksempel elektriske vinduer.
I mellomtiden skal jeg prøve å gå litt frem og beskriv kort de ulike typer biler, inkludert området du velger. Velge typen synes å være opplagt og folk kunnskapsrike i bilindustrien er sannsynligvis ikke noe nytt i denne teksten vet ikke. Men jeg merket at noen mennesker ønsker å kjøpe en bil, eller visste ikke før mot slutten av hva som er en "sedan", eller faktisk ikke vet hva slags bil de bør kjøpe: hvis det er en stasjonsvogn eller kombi nok, eller kanskje to-dørs kupé vil bli mer moro?

Hva dekk å velge

Nye dekk vil koste mellom noen hundre til flere tusen - avhengig av klasse, kvalitet og fremfor alt, den dekkdimensjon. I tillegg er dekket et element som er definitivt ikke verdt å spare! Fordi det er det eneste elementet koble bilen med veien, er kritisk til din sikkerhet!

Hvis du kjøper dekk på en spesialisert anlegget, kan du stole på rådgiveren, men absolutt ikke det billigste alternativet - tross alt, må etableringen for deg å tjene. Selv om du får råd og installasjon gratis, kan du være sikker på at kostnadene er inkludert i prisen på dekkene.

Derfor, hvis uzbroisz grunnleggende kunnskaper, kan du kjøpe et dekk selv over Internett, for eksempel butikken OponyPolska (tilhører Oponeo, en polsk leder i elektronisk handel dekk), OponyTanio.pl eller annen nettbutikk.

Produsenter og typer dekk er mye, så hvordan velge riktig dekk til bilen din? Hvordan vet jeg hva størrelse å kjøpe?

Slik vaske bilen om vinteren

En annen artikkel poradnikowy. Forrige uke jeg siarczystych frost at populære er mine oppføringer viet til drift og batteriet i vinter, samt starteren kabelen er riktig tilkoblet. Nå litt om myten om at bilen vaskes i vinter ville skade ham. I vinter, vår kjære vei utbyggere, og ikke som en snøfonn og vinter overraskelser dem, og hva en merkelig sammentreff, deres overraskelse, sover han på en forferdelig veisalt, som endrer snøen lå på veien i maziowatą slaps som holder seg til kroppen og chassis av bilen .

Så la oss vaske bilen om vinteren, spesielt landingsdel. En ting er sikkert, når bilen vaskes på den rette måten å gjøre det vil ikke skje. I vinter, i hvert fall ikke på bilen vaske å vaske hendene selv, og det er fordi det er ingen mulighet for å tørke bilen, og dette trinnet er det viktigste i vinter. Derfor går vi på automatisk eller manuell bilvask der bilen vaskes i et lukket rom der, etter at tøyet er tørt.

Driving en automatisk bilvask er verdt før du begynner å vaske kroppsvask med salt og sørpe blir noen bilvask utstyrt med en høytrykksvasker, som du kan bruke. Når du velger et program er viktig å velge et program med mulighet for tørking, vi bruker også chassiset på bilvask.

Det viktigste er at når du vasker bilen vask gikk tørr, ellers vannet igjen på kroppen fryser. Mens kroppen er ikke et problem, sel den døren for dette faktum er ikke lenger nøytral og kan resultere i at etter et besøk på bilvask og la bilen i kulda, vil det være et problem med å åpne døren. Her en note: styrken i døråpningen, kan du ende opp skadet sel, og dens erstatning er ikke den billigste. Hvis du ikke vil ha noen problemer med dørpakningene kan før du besøker bilvask klut og tørk den vaselin sel. Hvis du ikke gjør dette før du besøker bilvask er den eneste løsningen etter vask bilen er å sjekke alle pakningene, og når du er våt eller fuktig det er nødvendig å tørke dem med en tørr klut, kan du gjøre før du forlater bilvask.


I bilen GPS

I dag, en oppføring med noe som for få år siden var noe som var tilgjengelig i bare noen få biler, er det en vanlig praksis som forekommer i ulike former. Det er en GPS i bilen.
Flere år siden våre fedre å gå over sjøen, fjellet eller i Masuria første studert kartet, begynner de ut sammen Atlas og tett fulgt stien ved å søke etter skilting. I dag kryper teknologi stadig nærmere våre biler, har vi air condition, Xenon lys vi har, oppvarmede seter og vi må også navigere som i økende grad synes å kjøre bilen. Så noen ganger słyszmy i media at noen kom inn i elva, fordi navigering var at en bro, en bro, faktisk, var det ikke. Mens noen vil sikkert komme godt med å navigere, jeg vet et tilfelle av en kvinne som reiste fra motorveien A4 til Katowice tyske grensen, ble informert om at det vil Wroclaw landeveiskjøring og vet du hva? I krysset Bielany rullet av sentrum av byen, vel, fordi du endelig gå gjennom Wrocław
Så noen mennesker navigere svært nyttig, er et annet fenomen, for eksempel, bruk av GPS-navigasjon på tidspunktet for lørdagens tur til kjøpesenteret, men hva når alle er forskjellige avvik
Men til poenget, fordi tross alt ment å være et GPS-navigasjonssystemer. Svært populære bærbare GPS-apparater, som kan kjøpes for ca 200 zł. For minst en andre kart slik at du kan kjøpe polsk. På denne måten har vi en bærbar kit som kan brukes i forskjellige biler, er ulempen dessverre at vi trenger å feste navigasjonen på håndtaket til vinduet, og dermed redusere synlighet, og deretter en annen på midtkonsollen vil vi forstyrre strømledningen, vår GPS enhet. Tilsvarende, i tilfelle av ulike PDAer og mobiltelefoner utstyrt med GPS. Men her igjen, da vi må også ha en telefon og et kart. Hvis problemet ditt kan være en liten skjerm, synes en bedre løsning her er å være en PDA med Bluetooth. Med Bluetooth PDA telefonen og plassert på håndtaket, kan vi lett gjøre det til en kit for våre celler.

På slutten av enda en minus GPSów bærbare, PDA og mobiltelefoner med navigasjon. Forlate dem i bilen, de er velsmakende godbit for tyver. Så forlater bilen på parkeringsplassen i lang tid samles vi sammen enheten eller for å skjule dem ut av syne.

En annen måte å navigere, men de bærbare GPS, mobiltelefon eller PDA for å kjøpe pre-bygget navigasjon. Her, i noen tilfeller når det er relatert til Bluetooth-teknologi, så vi har samme kit. Fordelene ved denne løsningen er ingen kabel, ingen håndtak grense synlighet, ikke behov for å frigjøre ekstra penger for et sett med kart. Nedsiden, dessverre, er prisen, som varierer, men vanligvis starter i 2000-3000 zł rygger og øvre grense er mengden av 10 000 zł.

En interessant kompromissløsning og bærbare navigasjonssystemene som Garmin eller TomTom montert på et spesielt sted på dashbordet. Dersom denne løsningen ikke trenger å forholde seg til glasset uten håndtak eller rundt midtkonsollen plątają ikke bli overflødige kabler, tilbyr denne tilnærmingen, for eksempel Volvo lubFiat Punto Evo. I noen tilfeller produsenter tilbyr opsjonskontrakter av samme basen bilen, en GPS-enhet, og da vi kjøper allerede eier.Ser vi på de innebygde navigasjon, en ting gåter meg, nemlig den fysiske plasseringen i midtkonsollen skjermen. Navigasjon, skal lette kjøring av sjåføren, og for ikke å forstyrre ham. Hva holder det sikkert virvar av kabler, ekstra grep, men kan også forstyrre skjermen plassert for lavt innebygd navigasjon. Jeg har ofte muligheten til å kjøre en Opel Zafira med navigasjon plassert høyt, kjørte en b, som i likhet med Zafira har et display som ligger rett over streken speedometer / turteller.

Selv om det ikke kjørt en bil med navigasjon plassert lavt nok under rattet for eksempel: Skoda Superb men noe virker for meg som ser på en ganske lav skjerm plassert avleder unødvendig førerens oppmerksomhet.Uansett, jeg er nok føreren av en eldre dato, går et sted i Polen, som ikke drives av, først studere hjemme kart, og tar jeg med meg til bag veikart, kan du alltid komme godt med, tross alt, kan navigeringen alltid mate ut batteriet, kan det brenne Strøm sikring sigarettenneruttaket eller bare navigere kan brekke, og vi kan alltid kartlegge å studere stille stoppe bilen på et trygt sted

Guide: Hvordan oppbevarer dekk

Det er på tide å skifte dekk fra vinter til sommer. Vårvær utenfor vinduet og jeg heller ikke gå tilbake for at temperaturen synker under frysepunktet. Noen sjåfører vil sannsynligvis måtte kjøpe et nytt sett med dekk, mens andre vil stå i kø til vulcanizer å gjøre det. spacer. For de som står overfor nødvendigheten av å kjøpe nye dekk anbefaler å lese denne sommerdekk testresultater utført av ADAC.

De som ventet på en spacer eller fjerne hjulet sett vinterdekk og sommer dekk later til å foreslå at så snart som mulig å arrangere utveksling begrepet i den omkringliggende vulcanizer.
Enda en mulighet er å ha to sett med hjul med dekk. I dette tilfellet består spacer bare skru hjulene med dekk og substitusjon sett. Dette kan selvfølgelig gjøre det selv ved hjelp av tasten og bolter (røret) og en bil heis, som følger med de fleste biler. Imidlertid bør for leddene i hele settet med dekk og felger gå til vulcanizer og se om dekket er godt balansert. Det kan skje at etter den siste sommeren odkształciła hjulet litt eller falt av vekt, noe som krever selvfølgelig re-balansering.

Sett med dekk fjernes enten med eller uten hjul, slik at den passer til bruk i neste sesong, må lagres forsvarlig. Mange nettsteder tilbyr en tjeneste dekk erstatning dekk butikken. Pris er variabel og spenner 50-100 zł.

Men når du har en egnet plass (f.eks garasje) kan holde dekk selv, men ta vare på egnede forhold:

"Rommet som holder dekket må være tørt, mørkt, kjølig, og fra tid til annen ventilert. Det er ikke tillatt å lagre dekk utendørs, selv under et tak.

»De oppvarmede rom, bør lagrede dekkene plasseres vekk fra direkte varme. Den ideelle temperaturen er mellom 10-20 grader Celsius.

"Dekk bør ikke utsettes for direkte sollys. Den beste pakk dem i folie (svart bag).

"Lagrede Dekkene skal oppbevares i umiddelbar nærhet til løsemidler, smøremidler og kjemikalier

"Etter å ha fjernet dekk dekk må grundig rengjøres av gjørme, sand eller annet smuss. Det er også å fjerne fremmedlegemer fra treads. Tire før lagring må være tørr. Det samme gjelder felger. Ved lagring hjul, legg dem på et tørt sted, kan fuktighet føre til korrosjon.

»Lagrede dekk på felgene skal ha pålydende trykket anbefales av dekkprodusenten.

«Unødvendig å minne om at det er verdt å merke Tire LP, PP, LT, PT, slik at da kan være en spesifikk dekk med felg mount tilbake på samme sted.

Følgende informasjon om riktig avhending av dekk.

Dekk med felger kan lagres på kroker eller sette dem i såkalte. stable på hverandre. Ikke oppbevar dekk og felger i en vertikal stilling.Ulike regler gjelder under lagring av dekk uten felger. Dekk uten felg kan ikke henges på kroker eller lagres i en stabel, er metoden bare tillatt vertikal posisjon, med dekk som du må rotere hver ukene.


Guide: Hvordan ta vare på bilen etter vinteren

Værvarsel si at denne helgen vi skal ha mye å føle våren. Temperaturene vil være over 20 grader, så det er på tide å endre dekk fra vinter til sommer. Men det er også verdt litt mer vare på bilen og noen få enkle trinn, som på lang sikt positiv innvirkning på vår bil. Mens utelatelse av utveksling av vinterdekk til sommer kan resultere i lengre bremselengde, er farlige situasjoner på veien den samme bilen kjører på vinterdekk om sommeren er ikke en dårlig ting. For dekk, selvfølgelig, er fordi vinterdekk å overopphetes og når snøen faller igjen, så de er ikke lenger tilstrekkelig fylle sin funksjon.

Det viktige i vinter er å vaske bilen, inkludert chassis og. Å vaske bilen vil tillate fjerning av gjenværende salter fra forskjellige steder. Salt kan være en kilde til korrosjon. Mange av de nye automatiske bilvask tilbyr et program for rengjøring av kabinettet, hvis du ikke kan dra nytte av denne vaskemaskinen er verdt å gå for hands-free selvbetjeningsløsninger bilvask og Lance prøve å vaske chassis. Det er også gode tepper og vaske grundig rens innsiden av veien bilen. Du kan ta ut av bilen isskrape, børste, kjettinger og andre vinteraktiviteter tilbehør. Det bør også rengjøres grundig vinduene og sjekke tilstanden på vindusviskerne. Den neste gang du etterfyller spylervæske, nå hell den lunkne sorten. Det er ikke nødvendig å suge fra en tank med flytende gjenværende vinter der.

Etter utskifting vinterdekk til sommeren, og kosmetikk og vaske bilen, sjekk kjølevæskenivået. Lavt kjølevæskenivået i varmt vær kan føre til overoppheting. Når du sjekker kjølevæskenivået bør også umiddelbart sjekke bremsevæske nivå. Med dynamisk kjøring er bra med noen års mellomrom for å fjerne bremseslanger og erstatte bremsevæske helt. Når du skifter vinterdekk for sommeren, kan du også kontrollere tilstanden på bremseskiver og bremseklosser.

Med bruk av varmt vær og varmere dager, vil du igjen begynne å bruke air condition i bilen. Du kan nå forsøke å gjennomgå det og ikke vente på de første varme sommerdager.

Veiene i vårt land ikke er i best stand, med mindre de vet om alt. Etter en hard vinter veier er forverret. Vær ikke alltid tillater drogowcom for patching hull, noe som gjør kjøring på slike veier påvirke den raske slitasjen på fjæring. Så la oss sørge for også å sjekke status for suspensjon og konvergens.

Riktig pleie av bilen tidlig på våren for å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av våren helgeturer eller sommerferier.

Guide: Hvordan forberede bilen for sesongen høst-vinter

Kun på 19-ren, og vinduet blir det mørkt. Om morgenen får kulere er en skumring faller stadig raskere. I et ord som kommer høst-vinter perioden, gjennom tåken i morgen møtet, vil det være mer regnværsdager, jo fortere det blir mørkt. Og til slutt, i ca to måneder, kan snø møte oss på veien.

For å unngå ubehagelige overraskelser fra nå til å ta vare på bilen og forberede den på høsten og vinteren veiforhold.

Først av alt, sakte du begynner å tenke vinterdekk, de som har et sett med dekk fra sist vinter heller ikke har noe å bekymre seg. Det er verdt å sjekke hvilken tilstand er de dekkene fra forrige sesong. Driverne som denne sesongen må kjøpe et nytt sett med vinterdekk antyder innsiktsfulle publikasjoner på testbanen til vinterdekk for 2010/11, som skal vises snart.

Når du har et spørsmål om dekk i anledning besøk til mekaniker for å diagnostisere tilstanden det er verdt bremsene. Høst under glatte forhold som er nevnt, glatte bremser er viktig.

Det bør også sikre tilstrekkelig synlighet, først av alle to elementer: handlingen av aircondition-systemer og kvaliteten på vindusviskerne. Air conditioning vil tørke luften formasjonene inne i bilen der glasset ikke blir fogged. Sikker mens ridning i regnet er hovedsakelig glatte vindusviskere at etterlate striper og gir sjåføren den samme synlighet.

Det bør også teste tåkelys foran og bak som i tåkelys kan være svært nyttig. Spesielt viktig er det tåkebaklys, som bør inkluderes kun ved svært høy dis.

Guide: Hvordan vaske en bil

Du skulle tro at et trivielt tema, og ikke verdt disse dager tilbringer for mye oppmerksomhet til ham ... ennå! Tiår siden, er bilen i hovedsak mylo med en svamp og vann, deretter gikk den automatiske bilvask, berøringsfri men det finnes også de sjåfører som foretrekker å vaske ditt eget kjøretøy.

I dagens artikkel vil jeg beskrive den mest populære metoden for bilvask nevne fordeler og ulemper.

Automatisk Car WashDet er egentlig den enkleste og raskeste formen for bilvask. Vaskemaskin er praktisk på alle bensinstasjon. Det er mange rengjøring programmer som kan brukes etter behov. Vaskemaskin kan raskt vaske skitten bil. Du trenger ikke å bli skitten, er det eneste du trenger å gjøre sende speil og avtakbare antenner.

Den viktigste faktoren foruten høytrykksvask bilvask skum side er aktivert, avhengig av alternativet etter vask bilen, kan du beskytte det med voks. Noen bilvask finnes også alternativer for rengjøring av kabinettet, noe som anbefales spesielt om vinteren.

Positivt:
- En relativt rimelig pris
- Du trenger ikke å bli skitten og sliten
- Sparer tid
- Mange programmer tilgjengelig
- Mulighet for automatisk tørking

The Bad:
- Det kan hende at bilvask ikke vaske svært forsiktig
- Ødelegger maling fra pensler - dannet mikro-riper

Berøringsfri Car WashHånd vask er stadig mer populært i Polen. På bensinstasjoner utstyrt med automatiske bilvask eller vasker opprettes manuelt. Bruk dem er ganske enkel rengjøring avhenger av klienten. Du trenger ikke å bruke eller fjerne fatet speil. Du kan enkelt vaske uvanlige spoilere, Hjulvask. Høytrykksspyler vasker skitt fra sprekker og hjørner. Fordelen med vask er dens nøyaktighet. Dessverre er det ingen alternativ bilvask tørking selv så må du tørke av Rim og glass. Den beste bruk for dette spesielle forberedelser og mikrofiberklut.

Positivt:
- Nøyaktighet
- En relativt rimelig pris
- Rengjøring tid, avhengig av behovene til
- Ingen mekanisk friksjon på maling

The Bad:
- Du kan flekker / suge
- Ingen tørking opsjoner
- Behovet for tilstrekkelige forberedelser og å vaske tøy eller glass rim

Vaske med vann - i hagen / på blokk / hjul garasjeDet er bare litt lenger praktisert metoden, men den mest effektive og mest nøyaktige. Avhengig av hvor du kan vaske bilen din med vann fra bøtter, vannslange, eller ved å bruke din egen høytrykksvaskeren. Vær oppmerksom på at vaske bilen i garasjen eller rundt kvartalet kan resultere i et mandat fra byen vakt.

Når bilen vaske for hånd, bør du kjøpe to bøtter. En av spesiell væske / bilvask sjampo fortynnet med vann i riktige proporsjoner, og den andre med rent vann. I en bøtte med rent vann skylt hansker eller klut brukes til å vaske bilen. Unngå å bruke svamper fordi det samler sand, som deretter kan føre til riper i lakken. Auto bør renses fra taket, og slutter med felgene. Å tørke bilen er best å bruke mikrofiber kluter som ikke riper i lakken.

Fastsittende skitt, rester av insekter spesialiserte formuleringer bør fjernes, kan skrubbing føre fikk en kompis / lakkskader.

Etter vask av bilen kan påføre voksen. Den beste lufttemperatur til 20 grader. Det er også spesiell serie voks ICE, som kan brukes i direkte sollys. Avhengig av formulering, påføring av voks, kan du vanligvis begynne omtrent en halv time etter tørking av bilen.

Du kan også dra nytte av ulike spesielle forberedelser for rengjøring felger / dekk og vinduer.

Positivt:
- Nøyaktighet
- Vasking, avhengig av behov
- Mulighet til å bruke mange spesialiserte forberedelser

The Bad:
- Den første høye kostnadene ved kjøp av preparater
- Du kan flekker / suge
- Lang tid til å vaske

Personlig, på grunn av komfort, vanligvis ved hjelp av en automatisk vaskehall, men i flere år i bilen tydelige riper forårsaket av bilvask på vaskemaskinen. I fremtiden vil jeg vurdere å kjøpe en ny bilvaskemaskin bilvask hands-on eller frittstående håndvask, men bare i tilfelle hadde jeg en hage rundt huset eller om jeg hadde tilgang til vann i garasjen.


Veiledning: Olje og gass støtdempere?

Om valg av støtdempere for bilen din vises ofte på ulike fora og diskusjonsgrupper. Ofte spørsmålet blir spurt om å erstatte de støtdempere i en bil verdt å kjøpe gass eller olje sjokk, og hvorvidt de opprinnelige (OES), eller erstatninger.

På grunn av det faktum at siden nesten to år hver dag er et lite sjokk av hans arbeid ikke forstår spørsmålene, og jeg ble overrasket over å om du skal bruke gass eller olje sjokk. Jeg snakket med kolleger som også delte min overraskelse spørsmål. Først trodde jeg at noen er galt om gass støtdempere og fjærer. Men sjokkene er tross alt en del av suspensjon, og de såkalte gassfjærer. teleskoper i bagasjerommet (ikke bakluke noen falt på hodet). Så jeg begynte å se her og der om hvilke typer støtdempere for å øke sine kunnskaper. Jeg snakket med leverandørene og også mange er forvirret om hva som egentlig skjer.

Før du slår sakens realiteter burde skrive noen ord om mekanismen av sjokk.

Amoryzator består av en kropp av ekstern, intern og forkrommet sylinder stempel. Kroppens støtdemper sylinder, er støtdemper mellom kropp og flaskeventilen lavere. Arbeide stempel i sylinderen og stempelet på slutten av den øvre ventilen er plassert. Plassen inne i sylinderen og kroppen er fylt med olje. Bevegelse av stempelet blir dempet av oljen som pumpes fra rommet mellom kroppen og sylinderen (gjennom bunnventilen) og sylinderen mellom ventilen toppen. Riktig valg av ventiler (kalt code-ventil) gir en passende demping krefter for en bil.

Det finnes to typer sjokk: olje og gass olje. Bilene gjelder ikke sjokk gass (for eksempel på mellomlang demping er gass). Det må alltid være olje, gass kan legges. Så hvorfor denne gassen? Den såkalte kraft av gassen er ca 100 - 200 N, slik at tilstedeværelse eller fravær av gass er nesten umerkelig for den ordinære driveren. Gass gjør bare jobbe hardere spjeldet olje mindre penger. Ripped off gass sjokk fører også en automatisk skyve stang opp for å lette prosessen med å montere støtdemper i en bilfabrikk.

Å huske:

"Bilene gjelder ikke gass støtdempere. Disse olje-og gass-olje.

"Tilstedeværelsen av gass i demperen bedrer svært lite demping egenskaper og det er knapt merkbart for den gjennomsnittlige sjåføren.

"Med tid, kan gassen slippe ut av støt gjennom mikro lekkasjer (riper stempelet tetninger slites ut), men likevel det betyr ikke at spjeldet er allerede ubrukelig. Til tross for mangel på gass demping kan fortsatt være i spesifikasjonen (i de nedre grense).

Nå for svaret på spørsmålet om det opprinnelige støtdemper (OES) eller tilsvarende.

Jeg personlig ville velge det opprinnelige sjokket, slik at én type bil har flere sett med støtdempere. For eksempel har Opel Corsa D så mange som ni sett av fremre støtdempere, avhengig av hvilken versjon av motoren (motor size = vekt) og bygging av bil (versjon 3 eller 5-dørs = vekt). Hvert av settene med støtdempere gjør hvert Corsa uavhengig av kroppen stil og motor har de nødvendige demping styrker. Fra utsiden, alle de fremre støtdempere (inkludert 18-Path: 9 venstre, 9 høyre) skiller seg bare område (stilling parentes). Inne i sjokk varierer bare innenfor ventilen, som er direkte ansvarlig for demping.

Selvfølgelig kan du kjøpe en erstatning støtdemper, som fra utsiden ser nesten identisk med den opprinnelige sjokket, men sannsynligvis også i konstruksjonen av de eksterne forskjellene er minimale. Inne vil være en erstatning ventil kode, som vil være en kompromissløsning - gjennomsnittet av 9-5 av de originale støtdempere. Installasjon av erstatning gjør støtdemper demping vil være annerledes enn bruk av originale reservedeler, som også kan ha en raskere effekt på forbruket av støtdemper og andre opphenget.

Selv vurderer riktig valg av våren. Jeg anbefaler ikke å kjøpe de originale støtdemperne benyttes på Allegro siden vi ikke vet hva bil sjokket kommer. For eksempel er McPherson 2006 Corsa 1,3 liters dieselmotor ikke det samme som Corsa har McPherson i 2006 med 1,2 liter bensin. Selvfølgelig utsiden kolonnen McPherson vil se det samme, eller sjokk, men demping vil være annerledes.

Hvordan kjøpe en bil?

Når du kjøper en bil de fleste av oss er styrt av den overflod av porteføljen sin. Dilemma - auto nye eller andre hånd - vanligvis er avhengig av prisen på bilen. Men husk at kjøpesummen er bare begynnelsen av alle utgifter som må legges mengden av bil forsikring, registrering, dokumentavgift. Bare fulle beregningen av alle utgifter vil rette estimering av den virkelige prisen på bilen og den aktuelle avgjørelsen. Du må også angi hvilken bil reagerer best til dine behov - eller snarere, urban terreng, liten eller stor familie sport?

Bestem hvor du kjøper din neste bil. Hvis du velger en brukt bil forhandler vil lett kunne grundig inspisere kjøretøyet brukes, men din evne til å prute vil være noe begrenset.

Ikke la deg lure av den fellen pantsatt av noen leverandører: en enorm bølge av biler som kommer inn i landet mente at markedet er overbefolket og mange selgere bruker urettferdige metoder: skru opp tellere, er forfalsket tjeneste boken nå dessverre en svært vanlig praksis.

Den viktigste faktoren som avgjør kjøpet må være kjørbar. Mens når det gjelder nye biler er ikke noe problem, mens i tilfelle av bruktbiler god stand er viktig. Når du kjøper en second hand bil du trenger å gjøre en nøyaktig vurdering av kjøretøyet. Best å stole på vurderingene av eksperter, og ta sin egen bil til en diagnostisk anlegget.

Ny eller brukt

I automotive-markedet etter flere år med høykonjunktur, da det ble kjøpt mange nye biler, tap av interesse autami salonowymi. Foreløpig bemerket den økte interessen for biler fra annenhåndsmarkedet, som kommer fra såkalte andre-hånd. Først av alt, er det mer vanskelig nå å få et lån for å kjøpe en bil. Antall nedbetaling av lån er ikke gjort at bankene ikke er så villige til å låne, og likevel de fleste av oss kjøpe en ny bil med en stue, gjorde hun det bare på lån. Brukte biler har har to eller tre år en vesentlig lavere verdi, og dermed få lånet er ikke basert på vår inntekt blir mye enklere.

Et ekstra argument for kjøpet er at reduksjon av verdien deres er ikke så skarp, slik at våre faktiske tapene som er involvert er ganske liten. I tilfelle brudd eller tyveri av våre tap som følge av de reparasjonskostnader kan reduseres betraktelig. Uten de forpliktelsene som følger av garantiperioden, omfang vi av reparasjoner utført på grunnlag av billigere og billigere komponenter, servicesenter, som i dette tilfellet kunne ha enorm økonomisk betydning for vårt budsjett. Ved vedlikehold, auto deler som brukes er for tiden tilgjengelig på annenhåndsmarkedet er noen ganger høstet fra biler nesten nye, som, hvis lidd så mye at de passer kun for opphugging.

Disse delene, som deretter går til overlevende eller Kommisjonen szroty der noen heldig fyr kan ofte kjøpes for en meget god pris. Når du kjøper dem, betaler vi mye mindre og får en nesten nye elementer, hvor selv en liten forbruk kan være et pluss, siden mange elementer som arbeider i bilen krever nå i utgangspunktet. Imidlertid bør når du kjøper en bil med såkalt andre-hånd man huske på at deres tilstand kan variere betydelig, så med en viss varsomhet må tas i den såkalte. anledning, og vel verdt en første titt på mekanikken.


kjøp av bil

Selv om salget av nye biler i vårt land er økende, er det fortsatt en stor gruppe av mindre velstående mennesker bestemmer seg for å kjøpe en brukt bil eller reparere bilen etter ulykken. Årsaken er at rikdommen i samfunnet vårt i forhold til vestlige land er fortsatt en uforholdsmessig ...
Bevissthet om at ny bil mister sin verdi betydelig, og at på tidspunktet for ulykken eller tyveri, er kompensasjon ofte mye lavere enn verdien av bilen på kjøpstidspunktet, at dere fortsatt vil ofte ty til tilby annenhåndsmarkedet.

Brukte biler, de fleste selgere er stort sett to-bil, tre år. På denne måten kjøper vi en god bil, ofte i utmerket stand for det er langt mindre pris. En slik bil for noen år nå så szybo ikke miste sin verdi, da dette helt nytt. Det er billigere å reparere en auto tur i hendelsen eller feil, fordi vi ikke lenger har de nye delene til å reparere den, definitivt det er bedre å kjøpe bildeler fra nye biler til ulykken ha blitt skrotet. Graden av slitasje av slike deler er liten, og deres priser er mye lavere enn sine splitter nye kolleger. Gevinst på denne måten auto billig i bruk, som i krisetider og dyrt bensin er en svært viktig element.

I økende grad, i stedet for å kjøpe en ny eller brukt bil, vi bestemmer oss for å reparere dette, har vi. Automotive er et område som ikke liker dyre løsninger. Definitivt bedre øyeblikket restaurere bilen, har vi først og fremst fordi markedet er mer og mer benytter deler som er nesten i perfekt stand, på denne måten, blir vår bil utslitt muligheten for ytterligere utnyttelse, og ofte for en liten kostnad, kan vi nyte ham i flere år. Butikker nå så ikke friste oss, selv når de tilbyr et ekstremt attraktivt tilbud som egentlig ikke alltid fullt så god og attraktiv for oss som de forkynner annonsen.


gassinstallasjonen

I dag flere og flere sjåfører kjøre på gass, og det er ikke om det dobbelte. Et økende antall biler er bevæpnet med de såkalte gassystemer, som tillater å gå billigere. Jeg brukte en lignende grunn, sett bruk av dieselmotorer, men som også nylig sluttet å være veldig lønnsomt. Gassystemer er i dag de mest lønnsomme gassprisene også gå opp, men er likevel ikke stor nok verdi til å stoppe for å betale.

I tillegg økte interessen for gass installasjon som gjør det ikke så betydelige kostnader som for noen år siden. Installasjon av gass er derfor mer kostnadseffektiv, spesielt siden det fortsatt er annonsert en prisøkning snarere enn en reduksjon av bensin og gass er av den nevnte, hvis et lavt nivå. Selvfølgelig bil på gass er det ingen slike motorkraft, slik det var før, det er også en slik generøs lastekapasitet, er også dyrere teknisk inspeksjon, som er nødvendig en gang i året. Men å ta hensyn til hvor mye vil spare på drivstoffkostnader hvert år, disse svakhetene er ikke noe veldig vanskelig.

Spesielt siden bilen for gass godt i en tid da vi ønsker å ta en familie ferie, så besparelsene er astronomiske. Jo mer som takket være besparelser som vi gjør hele året ridende på gassen, kan vi dra på ferie på, jo mer uvanlig sted. Slike fordeler er ikke overskygger gassinstallasjonen eller montering av prisen eller historiene som bilene på naturgass er mer farlig. Kanskje det var for noen år siden da det var de første slike systemer, gassystemer er en syklisk gjennomgang og riktig vedlikehold er veldig effektiv og fremfor alt trygg slik at det har ingen praktisk betydning her lenger, hvis du kjører en bil på naturgass eller bensin bil, og her, og her risikoen for ulike hendelser er det samme.